in

45. Marunada u subotu u Lovranu

Jesen je vrijeme kestena na Opatijskoj rivijeri, a Marunada u Lovranu predstavlja pravu gozbu za sve gurmane. Bogat program očekuje posjetitelje u subotu, 20. listopada.

Razna jela od lovranskog kestena maruna pripremaju se po tradicionalnim receptima ovoga kraja i nude se mnogobrojnim gostima koji u ranu jesen pohode Lovran. Osim tradicionalnih pečenih kestena, u ponudi restorana i kavana, kao i na brojnim štandovima, mogu se dobiti i ukusni kolači, med, palačinke i ostale slastice – sve s okusom maruna. Za sve one koji šetnju uskim lovranskim ulicama žele malo “začiniti” tu je sveprisutna čuvena medica, izuzetno popularna rakija od meda. Naravno, osim u Lovranu za vrijeme marunade zabave ima i u susjednoj Opatiji gdje brojni restorani i ostali ugostiteljski objekti također nude širok izbor jela od kestena.

Koliko je ova manifestacija uistinu poseban doživljaj dokazuje i činjenica kako ju je poznati britanski dnevni list Guardian uvrstio među top 10 europskih gastronomskih festivala koje svakako treba posjetiti tijekom jeseni te joj samim time možda odati i najveće priznanje. Osim jela i pića može se uživati i u raznim aktivnostima kao što su tradicionalna vožnja biciklom kroz stoljetne šume kestena i planinarski izlet na Učku.

Dakle, u subotu put Lovrana, a 27. i 28. listopada fešta će se odvijati u mjestu Liganj. Detaljni program može se pogledati na idućem linku:

http://www.visitopatija.net/cms_media/eventi/marunada/marunada-2018.pdf

Učka

„Hodanjem do zdravlja“ u subotu u Poreču u znaku Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke

9. Festival terana i tartufa u Motovunu

U subotu 9. Festival terana i tartufa u Motovunu