in

Alen Klabot novi šef Specijalne policije MUP-a, privremeni načelnik PU istarske Božo Kirin

Alen Klabot novi je zapovjednik Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova. Ta nam je informacija potvrđena u MUP-u, objavio je Večernji list.

Klabot na ovo mjesto dolazi s načelničkog mjesta u PU istarskoj, na koje je sada privremeno, do imenovanja novog, postavljen njegov zamjenik Božo Kirin. Jedanaest je godina Klabot bio zapovjednik ATJ Lučko, dok s te dužnosti nije smijenjen zbog krimena da je na vjenčanjima svojih kćeri u Umagu i Zagrebu “upalio” rotirke koristeći službeni automobil u privatne svrhe. Bio je to razlog za Klabotovu suspenziju, no nakon šest mjeseci pokazalo se da ona nije bila osnovana pa je vraćen na posao, na mjesto zamjenika zapovjednika Specijalne jedinice policije MUP-a.

No, malo je tko povjerovao da su “rotirke” bile stvaran razlog njegove smjene. Naime, na obilježavanju 24. obljetnice ATJ Lučko Klabot je umjesto tadašnjem ravnatelju Vladi Dominiću prijavu bio podnio predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, što mu ondašnji vrh policije nije oprostio, iako se Klabot pravdao da je samo želio odati počast vrhovnoj zapovjednici, baš kao što ju je na 20. obljetnicu, neovisno o stranačkoj pripadnosti, bio odao i Ivi Josipoviću. No, nije to bio jedini Klabotov krimen. Među pripadnicima ATJ Lučko govorilo se da je on upozoravao na loše uvjete u kojima rade njegovi ljudi, zbog čega je bio došao u sukob sa Zdravkom Janićem, tadašnjim zapovjednikom Specijalne jedinice policije MUP-a. Upravo je Janića, nakon što je šesnaest godina bio na čelu specijalaca, u studenom 2017. godine zamijenio Vjekoslav Hegedušić, od 1993. pripadnik Specijalne jedinice policije i odlikovani dragovoljac iz Domovinskog rata. S mjesta šefa elitne postrojbe policije Janić je bio prešao na mjesto posebnog savjetnika ministra Davora Božinovića za borbu protiv terorizma, radno mjesto prvi put otvoreno u MUP-u.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/smijenjen-zapovjednik-specijalne-jedinice-policije-1306529 – www.vecernji.hr

JERKO SLADOLJEV I LORIS PILAR predstavili knjigu „Dnevnik jednog kampiste – kvaliteta hrvatskih kampova kroz okular korisnika“

NASTAVLJA SE PROJEKT POSTAVLJANJA LAŽNIH JAJA: Na Poreštini duplo manje galebova