in

Beroš: Sve opcije na stolu, uključujući i covid-potvrde

Vili Beroš - Foto Twitter Vlade RH

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak se nakon sjednice Vlade obratio javnosti.

“Možemo tu napraviti određeni iskorak. Mi smo i neki dan komunicirali da je preko 93 posto preminulih starije od 68 godina. Potrebno je da taj dio populacije shvati da imamo izlaz, izlaz je cijepljenje”, rekao je Beroš zamolivši građane da ozbiljno shvate ugrozu zbog koje se svakodnevno bilježe smrti građana.

“Otpočetka govorimo da je svaki izgubljeni život našeg sugrađanina jedan život previše”, rekao je Beroš dodavši da svaka četvrta osoba starija od 65 godina nije cijepljena.

“Civilizacijski doseg je to što cjepivo razvijeno za ranije varijante pomaže i u novim varijantama i to treba iskoristiti”, rekao je Beroš, prenosi N1.

O mogućem uvođenju mjera

“Ono što nije dobro je da svi skupa zbunjujemo javnost. Jučer su se pojavile informacije da mjere počinju s nekim datumom. To nije tako. Možda tako netko želi napraviti pritisak na vladu i Stožer, ali zbunjujemo populaciju”, rekao je Beroš dodavši da su sve opcije na stolu, uključujući i covid-potvrde, ali da će se one uvoditi ovisno o situaciji, koja se detaljno prati.

Ono što svatko od nas može napraviti jest poštivati epidemiološke mjere i cijepiti se, ako nije, a mi ćemo i dalje nastaviti pratiti situaciju i ovisno o njoj donositi mjere”, rekao je Beroš.

Dvije su dobne kategorije posebno zahvaćene porastom broja novozaraženih, jedna od 10 do 19 godina, što upućuje na sustav obrazovanja, rekao je Beroš.

Cijeli članak pročitajte na Indexu na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/beros-o-mjerama-sve-opcije-su-na-stolu-ukljucujuci-i-covidpotvrde/2312440.aspx

Valter Flego europarlamentarac

Valter Flego: Nema jake Unije bez zapadnog Balkana

centar za mlade alarm pazin književni klub

Mladi iz Pazina pokreću KNJIŽEVNI KLUB za ljubitelje čitanja i knjiga