in

BEZ MAŠKARA – Kozlevac poziva na suzdržavanje od karnevalskih manifestacija

Maškare u veljači 2020. u Poreču - foto Tanja Kocijančić

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 644 uzorka briseva, potvrđeno je 158 novozaraženih osoba, a od jučer oporavile su se 232 osobe. U Općoj bolnici Pula na liječenju su 63 pacijenta, od kojih su na Odjelu za infektologiju 52 osobe, a u respiracijskom centru njih 11. U pulskoj bolnici umrla je 87-godišnja pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

Kozlevac poziva na suzdržavanje od karnevalskih manifestacija 

Sa sjednice Stožera civilne zaštite Istarske županije upućen je poziv jedinicama lokalne samouprave, odnosno gradovima i općinama, da se suzdrže od organizacije karnevalskih manifestacija i okupljanja.

“Mjere za organizaciju bilo kakvih evenata i manifestacija su trenutno rigorozne, trebamo biti odgovorni i čuvati zdravlje, pa stoga svima preporučamo da ne organiziraju nikakva veća okupljanja”, izjavio je Hini načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Stožer prati epidemiološku situaciju u školama u Istri, gdje trenutno osam škola, četiri osnovne i četiri srednje, provodi nastavu na daljinu po tzv. modelu C.

Trenutno imamo zaraženih 480 učenika i 85 učitelja, profesora i predavača. Imajući u vidu da su se neke županije u Hrvatskoj odlučile za online nastavu, pratimo situaciju i u svakom trenutku možemo reagirati, poručio je Kozlevac.

Izvor Hina

Foto Valamar - Hotel Parentino u Poreču (ex Zagreb)

Poreč: Dva Valamarova hotela dobitnici prestižnih nagrada HolidayCheck

akcija darivanja krvi foto pixabay

APEL DARIVATELJIMA KRVI