in

BOLESNA CURICA KOJA JE UJEDINILA HRVATSKU: Mila sutra putuje u Ameriku, prikupljeno 26 milijuna kuna!

Na račun Milinog oca Marina Rončevića do danas je uplaćeno 22.940.381,93 kuna. Na devizni račun uplaćeno mu je 57.645,25 eura i 441,86 dolara. Na račun Zaklade Nore Šitum uplaćeno je preko 3,5 milijuna kuna. Ukupno je za Milu Rončević uplaćeno 26.895.057 kuna.


Iako je cilj bio prikupiti 2,8 milijuna dolara, za liječenje Mile Rončević dosad je prikupljeno 4.319.028,24 dolara, objavio je Jutarnji list.


Za teško bolesnu djevojčicu Milu Rončević do danas u 8.35h prikupljeno je 1.738.207,89 dolara, više od polovice potrebnog iznosa od 2,8 milijuna.

No, treba imati na umu da tijekom vikenda nije obračunat iznos koji je uplaćivan na bankovne račune. Kako je objavljeno na stranici Life for Mila, na kojoj se prati visina iznosa, sljedeće ažuriranje bit će nakon današnje press konferencije na kojoj će se izvjestiti o ukupnoj prikupljenoj svoti.

Konferencija za medije bila je danas u podne – Milini roditelji obratili su se javnosti u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma u Zagrebu.

Naime, dan uoči odlaska obitelji u Ameriku, Milini majka i otac žele iskoristiti priliku i zahvaliti se javnosti i medijima koji su im pomogli u prikupljanju sredstava za Milino liječenje.

Zaklada Nora Šitum, koja je pomogla u organizaciji humanitarne akcije, objavila je na Facebooku da je stanje na njihovom računu nakon vikenda 1.649.187 kuna, što je gotovo milijun i pol kuna više nego u petak.

Podsjetimo, Mila ima nepune dvije godine i već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7) u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. U Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia.

Zahvaljujući brojnim donacijama građana, tvrtki i institucija Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce i mala Mila bi već u utorak navečer trebala biti u Philadephiji gdje bi se trebalo nastaviti njezino liječenje.

Znatna količina sredstava prikupljena je i na doslovno stotinama većih i manjih humanitarnih akcija koje su organizirane diljem Hrvatske tijekom vikenda, a uplate koje su stizale u subotu i nedjelju u banci će biti vidljive tek danas. Uključili su se ljudi iz susjednih država, ali uplate stižu i iz cijelog svijeta.

“Amerikanci će napraviti sve što mogu, a oni zbilja imaju velike mogućnosti. Ako zakaže jedna linija liječenja, postoji druga. Ako zakaže druga, oni imaju i plan C”, rekla je Milina majka Sanja Matijević Rončević.

“Naš novac, kojim mi raspolažemo, prebacit ćemo na račun u sljedećoj akciji koja će biti organizirana za neko drugo bolesno dijete, rekao je Marin Rončević.

Tijek događanja pratite na portalu Jutarnji.hr.

POREČ OTVORIO NATJEČAJ: I ove godine sufinancira se uklanjanje azbesta

Slučaj podmuklo UBIJENOG PSIĆA u ČERVAR PORTU sada istražuje POLICIJA