in

Božinović najavio popuštanje mjera od 1. lipnja, evo koji je uvjet za to

Davor Božinović/Twitter

POTPREDSJEDNIK vlade Davor Božinović i šef nacionalnog Stožera civilne zaštite najavio je popuštanje mjera od 1. lipnja.

“S obzirom na to da zadnjih dana broj novozaraženih pada Nacionalni stožer provodi pripreme za moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. lipnja nakon određenih testova koje planiramo provesti”, rekao je Božinović na sjednici vlade, piše Index.

“Prvi je poslovni domjenak koji će se održati danas, a drugi je projekt svadba sa 120 sudionika 15. svibnja. Ako se utvrdi da nije bilo prijenosa zaraze, razmotrit će se popuštanje mjera za takve događaje”, dodao je.

Pohvalio se i testiranjem covid putovnica

Božinović je na sjednici vlade rekao i kako je Hrvatska prva članica Europske unije (EU) koja je uspješno obavila pilot testiranje sustava digitalnih zelenih potvrda, tzv. covid putovnica.

“AKD (Agencija za komercijalnu djelatnost) koji je zadužen za izradu tehničkog rješenja uspješno je obavio testiranje sa središnjim digitalnim pristupnikom te je potvrđeno da su sve ključne komponente hrvatskog sustava funkcionalne i spremne za početak izdavanja potvrda koje je najavljeno za početak lipnja”, rekao je Božinović..

“Sustav uspješno generira QR kodove za sve tri vrste potvrda – o cijepljenju, testiranju i preboljenju te razmjenu javnih ključeva s drugim zemljama članicama preko EU pristupnika”, kazao je. 

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/bozinovic-najavio-popustanje-mjera-od-1-lipnja-evo-koji-je-uvjet-za-to/2275790.aspx

Policija 73 puta prijavila ilegalne sakupljače otpada

Istarska županija dodijelila 20 stipendija studentima slabijeg imovnog stanja