in

Božinović: Teško da će biti novog popuštanja mjera

Davor Božinović/Twitter

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je da se nakon 15. ožujka teško može očekivati daljnje popuštanje mjera s obzirom na porast broja osoba zaraženih koronavirusom.

“Krajem tjedna trebamo odlučiti o produžetku mjera jer ove istječu 15. ožujka. Još uvijek je prerano konkretnije govoriti, ali s obzirom na porast brojeva, teško da se od 15. mogu očekivati daljnja popuštanja. Trebalo bi nam biti u fokusu da zadržimo ove mjere kako se ne bi vraćali unatrag”, rekao je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, piše Index.

Najavio je da će se nastaviti pratiti situacija sa širenjem koronavirusa u Hrvatskoj i izvan nje te će se na temelju toga donositi mjere.

U Hrvatskoj su u ponedjeljak zabilježena 94 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 19 osoba. Provedeno je 2178 testiranja, a postotak pozitivnih je bio 4.3 posto. Na bolničkom liječenju je 805 osoba, od kojih su 74 na respiratoru.

U Hrvatskoj je u odnosu na razdoblje prije tjedan dana 16 posto više zaraženih, upozorio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Poreč domaćin Grand Prixa u streličarstvu

Poreč: Gradonačelnikov prijem za ravnateljice i direktorice gradskih tvrtki i ustanova za Dan žena