in

BUZET: Migrantica rodila u šumi na granici između Hrvatske i Slovenije

Ilustracija

Iznad Buzeta, na slovenskoj granici kod Rakitovca svi službujući prisutni su sretni i zadovoljni što je prekjučerašnja priča imala lijep kraj.  “U godini dana imamo drugo rođenje”, javili su vatrogasci iz DVD-a Rakitovec. Oni su zajedno s profesionalnim kolegama iz Kopra, spasiocima, policijom i vojnicima pomogli migrantici koja je rodila zdravo dijete u šumi iznad Rakitovca, piše portal Istragram.hr koji predlaže da se dijete nazove Istrianka.

Kako prenose slovenski mediji, slovenski policijski službenici, bolničari i vojnici pružili su pomoć migrantkinji koja se porodila u šumi kod Rakitovca, na granici s Hrvatskom. I majka i novorođena kćer su zdrave, navodi se u priopćenju za javnost koparske policijske uprave.

Migranti, državljani Afganistana, pozvali su policiju oko 5.40 sati, ali nisu mogli dati točnu lokaciju gdje se nalazi žena. Otprilike pola sata kasnije lokalni stanovnik iz Rakitovca pozvao je policiju nakon što su mu dvojica migranata rekli da je žena upravo rodila u šumi.

Policija je pronašla grupu migranata s kojima je majka putovala oko sat vremena iz Rakitovca, a uz pomoć vojnika i bolničara majku i njenu bebu odveli su u bolnicu u Izolu. Oni su bili dio grupe od 10 ljudi, četiri Iranca i šest Afganistanaca, dvije obitelji koje su zatražile međunarodnu zaštitu u Sloveniji, navodi se u priopćenju.

Nekoliko sati kasnije koparska policija je u pratnji vojnika pronašla i građanina Maroka sa sedmomjesečnom bebom u blizini zamka Socerb. Ona je rodila u Bihaću, u Bosni i Hercegovini, a majka i dijete podnijeli su zahtjev za azil.

VRSAR: Promijenjen plan odvoza otpada

SNJEŽANA VIDOVIĆ izložbu “Moje putovanje Istrom” otvorila u Beču