in

Carinici u akciji: U UMAGU ih trgovci vrijeđaju i tuku, jedan je doslovno izvadio bejzbol palicu

Ilustracija

Carnici po Istarskoj županiji provjeravaju je li roba koja se prodaje originalna

U dva navrata carinski inspektori koji su kontrolirali poslovanje trgovaca u Istri doživjeli su napade. Iz Policijske uprave istarske za portal Telegram.hr potvrđeno je da se prekjučer nešto iza 11 sati dogodio incident kada su carinici stigli na Obalu Franje Tuđmana u Umagu. Dok su provjeravali rad obrtnika koji se bave prodajom razne robe, dvojica trgovaca počela su žustro negodovati. Izražavali su nezadovoljstvo postupanjem Carinske uprave, da bi na kraju jedan od njih dohvatio bejzbolsku palicu i počeo razbijati po svom prodajnom prostoru.

Krivotvorine su česte na policama trgovaca diljem istarske obale

I drugi trgovac, koji je također burno negodovao zbog dolaska carinika, nakon galame počeo je razbijati inventar svog dućana.

PREKRŠAJNE I KAZNENE PRIJAVE TRGOVCIMA

“Za sada nismo utvrdili elemente kaznenog djela, ali će protiv trgovaca biti podnijete prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira”, kazala nam je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Ovaj incident događa se svega par dana nakon što je u Rovinju priveden 46-godišnjak kod kojeg su carinici također obavljali nadzor. Došli su prošli petak, 21. kolovoza nešto prije 13 sati. Radilo se o provjerama vezanima za Zakon o žigu, drugim riječima, carinike je zanimalo prodaje li trgovac originalnu robu. On je u jednom trenutku počeo prijetiti carinicima, da bi ih zatim i fizički napao. Svima im je nanio lakše ozljede, a jednom od njih uništio je i mobitel.

JEDAN NASILNIK ZAVRŠIO U PRITVORU

“Policajci su ga uhitili i nakon kriminalističkog istraživanja priveli u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Kaznena prijava tereti ga za prijetnju, prisilu prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari”, potvrđeno je.

U oba slučaja carinici su nasilnim trgovcima privremeno oduzeli robu za koju su sumnjali da je krivotvorena, objavio je Telegram.hr.

POREČ: NK Jadran započinje novu sezonu u 3. HNL Zapad

NOVIGRAD: Uručena priznanja najuspješnijim sportašicama i sportašima