in

DETALJI STRAŠNE NESREĆE KOD FUNTANE: Slovencu (47) koji je pao s jet-skija još nema traga, sve su vidjela i njegova djeca koja su odmah spašena

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je u petak resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o dvije pomorske nesreće, koje su se dogodile u četvrtak popodne, piše Jutarnji.hr.

Naime, u području nadzora sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Pula traje pomorska potraga za nestalim B. D. (rođen 1972.), državljaninom Republike Slovenije. Iz MRCC Rijeka koordinirano traganje za nestalim pokrenuto je u četvrtak u 18.15 sati, kad je zaprimljena dojava posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Pazin o nestanku muške osobe, nakon pada s jet-skija na poziciji ispred mjesnog autokampa, nedaleko Vrsara, o čemu je odmah obaviještena nadležna LK Pula, Pomorska policija i OKC Policijske uprave Istarske, čiji službenici su angažirani u kopneno traganje, obalnim pojasom.

Prema dostupnim informacijama, nestali muškarac prije pada u more upravljao je jet-skijem, na kojemu je prevozio vlastito malodobno dijete, dok je drugo dijete vukao na plutajućem objektu na napuhavanje. Nestali muškarac upravljao je jet-skijem bez sigurnosnog prsluka (isti je pronađen na jet-skiju) i to na relativno kratkoj udaljenosti iza motorne brodice u tipu glisera, koji je u tom trenutku također vukao sličan objekt na napuhavanje, na kojemu se nalazilo osam osoba.

U jednom trenutku, iz zasad nepoznatog razloga (pretpostavlja se prilikom prelaska preko brazde glisera), vozač jet-skija pao je u more preko pramca jet-skija te mu se od tad gubi svaki trag, unatoč činjenici da su članovi posade glisera odmah započeli traganje na mjestu pada u more, vizualno i zaronom. Djeca koju je nestali muškarac prevozio, odnosno, vukao morem, odmah su zbrinuta neozlijeđena, ali u stanju šoka.

Dolaskom na poziciju nestanka, službenici Lučke kapetanije Pula u suradnji s Pomorskom policijom Pula započeli su površinsko traganje prema zadanom planu. Službenici LK Pula izvukli su jet-ski i gliser na obalu radi obavljanja očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, odnosno, radi detaljnog pregleda s ciljem da se utvrdi je li se dogodio ikakav kontakt dvaju plovila u kritičnom trenutku tijekom plovidbe.

Intenzivno traganje za nestalim muškarcem privremeno je obustavljeno u četvrtak u 22 sata, a nastavljeno je u petak u 4.55 sati, temeljem usuglašenog plana traganja, kojim su u akciju, uz već angažirane jedinice koje čine dvije spasilačke brodice LK Pula i jedna policijska, uključene i ronilačke skupine, sačinjene od pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Pula i profesionalnih ronilaca, a nastavno će se u ronilačku akciju u području traganja priključiti i pripadnici specijalne ronilačke postrojbe Ministarstva unutarnjih poslova.

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

POREČKA NOVA VAS: Gost u svom apartmanu usred noći ulovio 64-godišnjeg lopova

POREČKA NOVA VAS: Gost u svom apartmanu usred noći ulovio 64-godišnjeg lopova

PDV na hranu u ugostiteljstvu pada na 13 posto?

PDV na hranu u ugostiteljstvu pada na 13 posto?