in

Inspektori zbog previše gostiju zatvorili dva lokala

Ilustracija Pixabay

INSPEKTORI Ravnateljstva civilne zaštite u suradnji s Državnim inspektoratom i policijom tijekom vikenda obavili su više od 5.400 nadzora, a zbog previše osoba u noćnom klubu i neposjedovanja EU digitalnih covid-potvrda zapečatili su dva objekta.

U više od 5.400 nadzora ugostiteljskih objekta, javnih okupljanja i noćnih klubova inspektori su izdali deset prekršajnih naloga i četiri pisana upozorenja, podnijeli pet optužnih prijedloga i 16 obavijesti o počinjenom prekršaju te naplatili dvije novčane kazne u iznosu od 5500 kuna.  

Inspekcijskim nadzorima kontroliralo se pridržavanje odredbi o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa koronavirusa putem okupljanja.

Goste se usluživalo izvan radnog vremena

Uočene nepravilnosti većinom su se odnosile na usluživanje gostiju unutar ugostiteljskog objekta gdje to nije dozvoljeno, pružanje usluga izvan radnog vremena određenog Odlukom Stožera te na nepravilno nošenje maski prilikom pružanja ugostiteljskih usluga.

Suradnjom Ravnateljstva civilne zaštite, Državnog inspektorata i policije kontinuirano se provode nadzori ugostiteljskih objekata s ciljem ukazivanja vlasnicama i osoblju ugostiteljskih objekata na pridržavanje svih epidemioloških mjera propisanih od Stožera civilne zaštite, objavio je Index.hr.

Policija o silovanjima na partyju kod POREČA: Priveden 19-godišnjak

POREČ: Završila prva smjena Dječjeg ljetnog kampa