in

Na Plovaniji uhvaćeni talijanski policajci koji su u Puli opljačkali gotovo 200.000 eura

Talijanski mediji javljaju da su među uhićenima dvojica talijanskih policajaca i jedan karabinjer

Šestero Talijana koje se povezuje s pljačkom teškom nešto manje od milijun i pol kuna uhićeno je u srijedu na graničnom prijelazu Plovanija. Uhićenje je za Telegram potvrdila glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović.

Sve je počelo u srijedu poslijepodne kada je državljanin Italije na graničnom prijelazu Kaštel prijavio krađu novca. Navodno se radilo o 195 tisuća eura što ih je netom prije podigao u banci u Puli.

AKCIJA NA SAMOJ GRANICI

Nakon što je izašao napadnut je i pokraden. Za krađu je optužio optužio šestoricu muškaraca koje je detaljno i opisao. Hrvatska policija odmah je proslijedila svim raspoloživim snagama obavijest o krađi i sumnjivcima koji se s njom povezuju.

Nešto kasnije na granični prijelaz Plovanija stižu upravo ti muškarci. Svi su privedeni na obavijesne razgovore, te tijekom jučerašnje večeri i uhićeni. “U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim utvrđujemo sve detalje ovog događaja”, kazala je glasnogovornica Vitasović za Telegram.

NAPAD PRED BANKOM U PULI

Talijanski mediji javljaju da su među uhićenima dvojica talijanskih policajaca iz Napulja, te jedan karabinjer iz Caserte. Još trojica muškaraca su privedena.

Za sada se sumnja da su dvojica pljačkaša presrela poduzetnika nakon što je podigao novac iz banke u Puli. Oborili su ga na tlo i ukrali mu torbu. Zatim na mjesto napada stiže vozilo u kojem se nalaze policajci i karabinjer, te se cijela grupa daje u bijeg. Navodno su za pljačku koristili ukupno tri automobila.

Kada su stigli na granicu, pokušali su je prijeći pokazujući službene iskaznice. To im međutim nije uspjelo.

GDJE JE UKRADENI NOVAC?

U ovom trenutku nemamo potvrdu je li pronađen novac koji je ukraden Talijanu u Puli. O kakvom se uopće transferu sredstava preko granice radilo, također nije potvrđeno.

Cijeli članak pročitajte na portalu Telegram.hr

Tršćanki medij TriestePrima javlja da po njihovoj rekonstrukciji događaja i na temelju informacija koje su prikupili, sedmero ljudi koji su sudjelovali u pljački prvo je smješteno u pritvor u gradovima Pula, Rovinj, Poreč i Buja, dok su sada svi u Puli. 

"Zbog šutnje hrvatskih vlasti s kojima je redakcija TreistePrima uzalud pokušavala kontaktirati nekoliko puta tijekom poslijepodneva, iz ove priče proizlazi mnogo pitanja. Državljanstvo ostalih uhićenih nije poznato. Sumnje sugeriraju sasvim mračnu priču. Što su tri predstavnika policije stacionirana u Kampaniji radila u Hrvatskoj (i nakon što su prošli Italiju u nuždi u punom zdravstvenom stanju)? Jesu li imali neku istarsku vezu? Što je trojicu talijanskih policajaca nagnalo da postanu protagonisti tako ozbiljnog kaznenog djela?

Slike pljačke snimile su nadzorne kamere instituta u Puli. Policija iz Buja istražuje činjenice, piše ovaj portal koji pak tvrdi da opljačkani poduzetnik u Puli ima hrvatsko državljanstvo.

HGK osnovao Sekciju organizatora manifestacija – Prijeti im urušavanje, predložili konkretne mjere pomoći

Istarski stožer u petak: 85 novozaraženih, velik broj izliječenih