in

Novi detalji nesreće koja je LABIN zavila u crno: Pijana vozačica koja se autom zaletjela u kafić vozačku je dobila tek prije mjesec dana

Pijana 28-godišnja vozačica koja se u subotu kasno navečer autom zabila u kafić u Labinu tek je nedavno, prije mjesec dana, dobila vozačku dozvolu. Majka je dvogodišnjeg djeteta i radi kao konobarica u jednom kafiću u Puli, piše Jutarnji.hr.

Njezini poznanici tvrde da nisu niti znali da ima vozačku dozvolu te da ju nikad nisu vidjeli ni u pripitom, a kamoli u pijanom stanju. Istraga će pokazati što se zapravo te noći dogodilo i zašto je ova mlada majka i žena skrenula na cesti u Labinu i udarila na terasu jednog kafića koji se u toj ulici nalazi uz samu cestu. U nesreći je život izgubio 34-godišnji Ivan Batelić, a četiri su osobe ozlijeđene i zbrinute u riječkoj i pulskoj bolnici.

Nesreća se dogodila u subotu oko 23.45 sati u ulici Zelenice u Labinu kada se vozačica M. M. (28) iz Medulina svojim automobilom VW Polo zabila u Rock Caffe.

Kako nam je rekao njezin odvjetnik Nikša Radišić iz Pule, vozačica je još u šoku zbog svega što se dogodilo, a istražni zatvor određen joj je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, točnije na svjedoka, suvozača koji je te kobne noći s njom bio u autu.

– Dakle, mojoj je klijentici određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Uvjereni smo da će se taj svjedok ispitati što prije i to je jedni razlog zbog kojeg je zadržana. Vjerujem da će joj se nakon tog ispitivanja omogućiti da se brani sa slobode. Ovo što se dogodilo je velika tragedija, a još uvijek u čitavom slučaju nisu utvrđene sve okolnosti. Potrebno je provesti vještačenja i druge dokaze u postupku – rekao je njezin odvjetnik.

Istarska policija u svojem je izvještaju navela da je vozačica bila pod utjecajem 1,37 promila alkohola dok je upravljala automobilom te da je zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u desni nogostup, a potom je prešla preko oba prometna traka, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta i udarila u skupinu posjetitelja. Ona je tvrdila da se to dogodilo jer joj je jedan automobil presjekao put te je nakon nesreće negirala da je išta pila. Svjedoci su nam rekli da se tresla od šoka, a jedan od njih je labinski novinar Nenad Čakić koji je te kobne večeri bio u lokalnom kafiću i jedini je razgovarao s vozačicom nakon nesreće.

Histerija 

– Bio sam u kafiću i u jednom trenu čuo sam udarac vani na terasi. Svi su se počeli panično komešati i shvatio sam da se nešto dogodilo. Kada sam došao na terasu, tamo sam vidio pola auta i ljude koji pomažu unesrećenima. Vozačica i suvozač bili su još u vozilu. Valjda nisu izlazili od šoka. Jedan od mladića koji je pomagao unesrećenima počeo im je vikati jesu li normalni i neka spuste ručnu kočnicu kako bi mogli maknuti auto i pomoći ljudima – priča nam Čakić. Auto su u tom trenu pomaknuli, ističe novinar, ali su vozačica i suvozač i dalje ostali u njemu.

– Valjda su bili ukopani. Ostali su tako kojih 10 minuta i onda je ona izašla. Tresla se kao prut. Prišao sam joj i pokušao ju tješiti, pitao sam ju što se dogodilo. Nije mi djelovala pijano. Valjda je to tako bilo zbog šoka. Rekla mi je da nije pila i da joj je jedan auto presjekao put i da se zato to dogodilo. Suvozač je još ostao sjediti u autu i u jednom trenu ona je počela histerično vikati na njega što je još uvijek u autu – priča nam Čakić. Nakon toga je došla Hitna pomoć, a potom policija te vatrogasci.

Više na Jutarnjem…

POREČ: Božićni koncert Radojke Šverko, Vladimira Babina i Riversa

FUNTANA: U novoj godini rast prihoda i noćenja Turističke zajednice – novost ulazak u klaster RIVIERA POREČ