in

NOVI SKANDAL U CRKVI: Svećenik u pritvoru zbog spolnog zlostavljanja djevojčice, navodno maknut s mjesta župnika

Ilustracija

Svećenik (47) s područja Slavonije osumnjičen je za spolno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice, zbog čega je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, objavio je Jutarnji.hr.

Prema informacijama koje smo dobili, nad svećenikom je 4. rujna 2019. godine provedeno kriminalističko istraživanje koje je pokazalo osnovanu sumnju u počinjenje kaznenog djela Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina, zbog čega je predan pritvorskom nadzorniku.

No, čini se da je nakon podizanja kaznene prijave pušten da se brani sa slobode, s obzirom da su iz policije izvijestili kako „temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku.“

„Ističemo da zbog zakonskih odredbi o tajnosti postupka, zaštite privatnosti djece žrtava kaznenih djela, osobito žrtava kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja, a u cilju sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne možemo iznosit druge pojedinosti slučaja,“ poručili su iz policije, kojega je Đakovačko-osječka nadbiskupija navodno udaljila iz službe, no potvrdu za to još nismo dobili.

Cijeli članak možete pročitati u Jutarnjem listu.

U VRSARU OD 21. RUJNA – Goložece di Orsera nude najbolje istarske pijate po povoljnim cijenama u 7 restorana

O MOĆI KREATIVNOSTI u Puli – Velika gužva na otvorenju izložbe i promociji knjige s presjekom plodnog 15-godišnjeg rada STUDIJA SONDE