in

Vlasnik teretane priveden zbog širenja zarazne bolesti, prenoćit će u pritvoru

Ilustracija Unsplash

Zagrebačka policija objavila je kako je 51-godišnji Andrija Klarić, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci, na kriminalističkom istraživanju nakon kojeg će biti predan pritvorskom nadzorniku zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Odvjetnik vlasnika teretane Gordan Marović potvrdio je za N1 televiziju da će ispitivanje u tužiteljstvu biti tek sutra, što znači da će Klarić noć provesti u policiji.

U priopćenju policije stoji da su njezini djelatnici oko 7 sati i 45 minuta u II. Zagorskoj ulici utvrdili kako Klarićeva teretana posluje unatoč zabrani i protivno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. 

– Na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečen je 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vježbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor. Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji  iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. – javili su iz PUZ-a.

Članak 180. Kaznenog zakona propisuje da bi se ovakvo djelo moglo kazniti i sa do dvije godine zatvora, objavio je Jutarnji.hr.

POREČ: DND objavio kalendar Dječjeg foruma – preuzmite ga!

Nedostaje vam vaše omiljeno craft piće? Odsad jedinstvene COUNT’S DRINKS napitke možete naručiti preko novog web shopa