in

Žena s koronom otišla u shopping pa u goste, a muškarac registrirati traktor

Ilustracija

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjom hrvatskom državljankom.

Zagrebačka policija provest će kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom koji je u ponedjeljak u stanici za tehnički pregled u Svetom Ivanu Zelini, unatoč izrečenoj mjeri samoizolacije, pokušao registrirati traktor.

Policija je precizirala da su zaposlenice prilikom započetkog postupka registracije utvrdile da 56-godišnjak ima izrečenu mjeru samoizolacije koja je aktivna unazad nekoliko dana zbog njegovog pozitivnog rezultata na koronavirus.

Zaposlenice stanice su o svemu obavijestile policiju dok je 56-godišnjak otišao kući te će se nad njim, nakon izlječenja, provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je širio i prenosio zaraznu bolest.

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona.

– Naime, 62-godišnju ženu se sumnjiči da je 21. studenog prijepodne u Kalima došla u trgovinu, u vrijeme dok joj je određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, s obzirom da joj je dijagnosticirana zarazna bolest Covid-19. Također se sumnjiči da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji, a čime je dovela u opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 62-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti – istakla je Ivana Grbin glasnogovornica zadarske policije, piše Večernji list.

Novi vrtić i jaslice u Žbandaju grade se punom parom

Evo u kojim su županijama najveće, a u kojima najniže kumulativne stope zaraze