in

Dino Kozlevac: Svi hospitalizirani su u opasnosti

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

Novih 258 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istarskoj županiji u protekla 24 sata dok je u pulskoj bolnici umrlo pet osoba, od kojih  dvije bez komorbiditeta, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite. Prema dnevnom izvješću županijskog Stožera civilne zaštite, tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 672 uzoraka briseva na covidD-19, potvrđeno je 258 novozaraženih osoba s istarskog područja. Od jučer se oporavilo 176 osoba. 

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 73 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 65 osoba, a u respiracijskom centru osam osoba. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u bolnici je umrlo pet pozitivnih osoba u dobi od 87, 77, 74, 66 i 65 godina od kojih su tri osobe s pridruženim kroničnim bolestima a dvije osobe su bez komorbiditeta. 

Broj novozaraženih je, nažalost, stabilno visok, a objektivno je za očekivati da će i porasti. No, nadam se ne i enormno. Nažalost, povećava se i broj hospitaliziranih, i svi su oni u ozbiljnom stanju, imaju opasne kliničke slike i svi su u opasnosti” – izjavio je načelnik Stožera Dino Kozlevac koji je jučer rekao da se zbog loše epidemiološke slike do daljnjeg ne očekuje popuštanje mjera u našoj županiji.

(Izvor Hina)

bolnica pula foto tanja kocijančić srpanj 2021

OTKAZANO svečano otvaranje nove bolnice u Puli

policija nesreća ilustracija pixabay

Tragedija u Rovinju: Vozač usmrtio pješaka na “zebri”