in

DIO NA PUTU I U ISTRU: Iz Šangaja stiglo 12,5 tona zaštitne opreme za zdravstvene djelatnike

Foto Vlada RH
Foto Vlada RH

U Zagreb je jučer popodne iz Šangaja zrakoplovom tvrtke China Eastern Airlines  stiglo 12,5 tona medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa. Riječ je o prvom od letova kojima će iz Kine pristizati oprema potrebna zdravstvenom sustavu i svim službama. Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH preuzeli su navedenu opremu te su zaduženi za daljnji transport i logistiku, priopćila je Vlada RH.

Dio te opreme stiže i u Istru, najavio je danas šef Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Krenula su danas dva kamiona u Zagreb, pa će se tokom dana vratiti s tom opremom koja će se distribuirati po istarskim zdravstvenim ustanovama koje zbog rasta broja hospitaliziranih imaju sve veće potrebe.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP HR

Osim jučerašnjeg leta, i u subotu je iz Šangaja u Frankfurt stiglo još 10 tona zaštitne opreme, čime je, Vlada Republike Hrvatske osigurala više od 20 tona zaštitnih maski, zaštitnih odijela i zaštitnih naočala. Oprema je iz Frankfurta jučer prevezena u Hrvatsku.

Foto Vlada RH

Ovo je još jedan primjer kvalitetne suradnje Hrvatske i Kine, o čemu su u petak telefonski razgovarali predsjednik Vlade Andrej Plenković i kineski premijer Li Keqiang. Dvojica premijera razgovarala su o daljnjoj nabavi zdravstvene opreme od Kine i kineskoj donaciji zaštitne opreme, a u okviru zajedničkih napora u borbi protiv pandemije koronavirusa, ističe se u priopćenju iz Vlade RH.

Istarski Stožer: U Istri 72 oboljela, rast bilježe Umag i Poreč, novooboljeli i po manjim mjestima

Policija uhvatila lopova koji je pokrao kafić u Varvarima