in

Europska unija otvara svoje granice za potpuno cijepljene

Ilustracija

EUROPSKA unija otvara granice za potpuno cijepljene ljude, javlja AFP upravo.

Očekuje se da će Europska unija potpuno otvoriti svoje granice za potpuno cijepljene do početka lipnja. Zbog masovnog cijepljenja diljem zemalja članica EU Europska komisija odlučila je da je vrijeme za popuštanje mjera po pitanju putovanja. 

No u slučaju nekog naglog pogoršanja u nekoj od zemalja ili regija, spremni su opet uvesti stroge mjere, objavio je Index.

Obaveza testiranja na koronu prije i poslije dolaska ili odlazak u karantenu i dalje će biti na snazi u pojedinim zemljama članicama, ali iz EU poručuju da će se i te mjere postepeno popuštati kako cijepljenje bude napredovalo i ako situacija u pojedinim zemljama bude bolja.

Portugal i Grčka su već među zemljama koje prihvaćaju potpuno cijepljene iz Velike Britanije, ali ovim potezom EU želi taj popis država dodatno proširiti kako bi pomogla svima tijekom nadolazeće turističke sezone.

EU se još nije dogovorila oko covid-putovnica. Ključan problem su besplatni testovi

Čelnici EU nisu uspjeli dovršiti pregovore o uvođenju digitalnih zelenih potvrda, čime bi počeli provoditi plan za vitalni spas nadolazeće turističke sezone, ali pregovori se nastavljaju sutra. 

“Zastupnici iz Europskog parlamenta, Europske komisije i vlada država članica nastavit će pregovore u četvrtak”, priopćilo je portugalsko predsjedništvo EU.

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/afp-europska-unija-otvara-svoje-granice-za-potpuno-cijepljene/2277192.aspx?fbclid=IwAR1Lr4yDKuLA1Lt_vzbKe_GMv5r9LMqg3_szjQq3FBmxnrdCti_mpaQ368k

TAR: Otvoreni upisi u ljetni mjuzikl kamp u režiji USB-a

NOVIGRAD: Djeca i roditelji na sajmu razmjenjivali igračke i knjige