in

FINSKI SUD ODBIO ŽALBU: Danko Končar mora platiti 40 milijuna eura kazne

Finska metalurška tvrtka Afarak objavila je u petak kako je primila obavijest od finskog Upravnog suda prema kojoj je odbijena žalba Danka Končara na odluku tamošnjeg financijskog regulatora prema kojoj hrvatski poduzetnik mora platiti 40 milijuna eura kazne zbog toga što nije pravodobno podnio javnu ponudu za preuzimanje te kompanije, piše Jutarnji.hr.

Upravni sud je, naime, potvrdio stav finske Hanfe, prema kojoj je Kermas Ltd, u vlasništvu Danka Končara kao dioničar Afaraka, djelovao povezao s tvrtkom Hino Resources Co. Ltd, Finaline Business Limited i tako zajedno sa Končarovom suprugom Jelenom Manojlović bio u poziciji da kontrolira Aafarak Group Plc.

Sud je utvrdio da je njihov zajednički udio u Afaraku 22. listopada 2009. bio prešao prag od 30 posto potreban za obvezno podnošenje javne ponude.

Zbog toga, smatra sud, Končar mora platiti kaznu od 40 milijuna eura, s tim da je u svom priopćenju Afarak naveo kako je Danko Končar već izjavio kako će se na ovu odluku žalili Višem upravnom sudu u Finskoj, objavio je portal Jutarnji.hr.

STARTAO SHOW „ZVIJEZDE PJEVAJU“ – Istru predstavlja pulski glumac Borko Perić, uz njega su Ella Dvornik, Krešimir Macan, Ashley Colburn…

Umjetnička škola Poreč organizira 10. Dane puhača od 5. do 8. ožujka