in ,

Fotografija dana: Hrvatski psi tragači odletjeli u pomoć Albancima – i odmah pronašli čovjeka ispod ruševina!

Hrvatska udruga za obuku psa tragača

Vlada je danas odlučila da će RH helikopterom Hrvatske vojske poslati u Albaniju, koji je pogodio niz snažnih potresa, specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite.

Hrvatska Udruga za obuku potražnih pasa objavila je na svojoj Facebook stranici da su njihovi timovi mobilizirani danas u jutarnjim satima od strane Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u svrhu pomoći i potpore albanskim službama zaštite i spašavanja. Helikopterske posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ostat će na raspolaganju u Albaniji do daljnjega. Pridružila su im se i tri tima iz partnerske udruge Kossp Zagreb (Klub za obuku službenih i sportskih pasa).

Veliki odjek izazvala je njihova objava sa slikom psa koji gleda kroz prozor aviona koji leti za Tiranu – uz poruku “Idemo raditi ono za što smo vježbali godinama i nadali se da se nikad neće dogoditi”.

– Ovo je ono zbog čega vrijedno treniramo, a ujedno se nadamo da nikad nikome neće trebati naša pomoć…ali kad do toga dođe…spremni smo, poručili su iz Facebook grupe Spasioci KOSSP.

Kako javlja HRT, zapovjednik Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Mladen Vinković, potvrdio je u večerašnjem Otvorenom da su hrvatski potražni psi odmah po dolasku detektirali osobu u zgradi u Draču koja je dva kata potonula u zemlju.

Izvor Jutarnji.hr

Mali porečki harmonikaši izvrsni na natjecanju u Grazu

voda špina slavina bez vode

Bez vode 28. studenog Mali Maj, Mihelići i Radmani