in

Fuchs: Roditeljima će trebati covid-potvrde za roditeljske sastanke

U PONEDJELJAK kreće nova školska godina, pa je tim povodom ministar znanosti i obrazovanja gostovao na Media servisu. Fuchs je prvo odgovorio na pitanje hoće li itko krenuti online ili svi učenici u ponedjeljak sjedaju u klupe, piše Index u petak.

”Neće nitko krenuti tako da ostane kod kuće. Svi će krenuti u školu. Tako smo rekli i prošle godine. Ove godine smo planirali da sve naše škole i učenici u Hrvatskoj krenu po modelu A, a mi smo naravno zadržali i opciju modela B i C”, rekao je Fuchs.

“No zadržana je Škola na Trećem, kao plan B, u slučaju da zatreba, i prikazivat će se na HRT-u samo u prijepodnevnim satima. Vraća se i kontaktna nastava na fakultetima”, dodao je ministar.

“Za one s covid-potvrdama bit će dovoljan manji razmak”

”Za one koji imaju covid-potvrde preporuka je da se eventualno grupiraju na jednu stranu da mogu imati nešto manji razmak nego inače. Ostali studenti, naravno uz poštovanje epidemioloških mjera – natrag u predavaonice i natrag u vježbaonice. Prošlu smo godinu morali proći s većinom nastave online, ali koliko god netko mislio da je to rješenje, to je nužno zlo”, naglasio je ministar.

Prema preporukama planirane su maturalne večeri i putovanja. Na pitanje može li mladima obećati da će se sigurno održati Fuchs odgovara: “Nadam se da će tako ostati i da nećemo morati zabranjivati maturalne večeri ili putovanja. Mislim da će sve biti u redu, ali obećati ne mogu.”

“Razmišljali smo o obaveznim covid-potvrdama za nastavnike, ali smo odustali”

Odgovorio je na i pitanje je li razmišljao o tome da se uvedu obavezne covid-potvrde za djelatnike u obrazovnom sustavu: “Ne možete negdje odustajati od covid-potvrda, a onda ih u drugim dijelovima naređivati. Razgovarali smo i o samotestiranjima, koliko puta, koga, sve djelatnike, samo one koji nisu cijepljeni… Široko se raspravljalo, no odustali smo u ovom trenutku od covid-potvrda.”

“Roditelji će prilikom dolaska na roditeljske sastanke morati imati covid-potvrdu, baš kao i oni koji budu dolazili na priredbe”, dodao je.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/fuchs-roditeljima-ce-trebati-covidpotvrde-za-roditeljske-sastanke/2301531.aspx

Müller povlači proizvod zbog etilen oksida – Provjerite jeste li ga kupili!

Prihod ide obitelji Radin: NK Jadran poziva svoje navijače da kupe ulaznice za utakmicu u subotu protiv Krka