in

Adris nastavlja kupovati – za 324 milijuna kuna preuzeo splitski biser

Foto Pixabay

Prodaja hotela “Marjan” Adris grupi znači da će taj nekadanji turistički biser na Zapadnoj obali zablistati punim sjajem.

Jer nema razloga ne vjerovati da će u sljedećim godinama, nakon rekonstrukcije i uređenja, postati ponos te rovinjske grupacije, kao što su to danas dubrovački hotel “Hilton Imperial” i rovinjski “Grand Park”, koji je otvoren u travnju ove godine i u koji je uloženo 1,5 milijardi kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Zato, kada je u utorak, u ponoć s jednom ponudom Adris grupe od 324.046.698 kuna na Fini završila javna elektronička dražba hotela “Marjan”, mogli smo reći samo – napokon! Jer na prodaju se čekalo četiri godine, koliko na Trgovačkom sudu u Splitu traje stečajni postupak “Adriatica”, u čijem je portfelju taj nedovršeni objekt na Zapadnoj obali.

Grupacija iz Rovinja se dobro načekala kako bi joj se omogućilo da u Splitu uloži veliki novac.

Ante Gabelica, stečajni upravitelj “Adriatica”, kaže da će biti potrebno više mjeseci prije nego što kupac dobije papir temeljem kojeg će se moći uknjižiti kao novi vlasnik poznatoga splitskog hotela.

– Pričekajmo da zakonom propisani postupak bude okončan, nakon čega ćemo moći govoriti o pojedinostima obnove hotela. Zasad vam možemo reći jedino to da nismo krili svoje ambicije. “Adris” je ozbiljan investitor. Sigurni smo da će Split dobiti hotel kakav zaslužuje ovaj prelijepi hrvatski grad – kazao nam je Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe.

U ovome trenutku o planovima te velike grupacije za Split možemo znati tek ono što je u lipnju objavila na svojoj internetskoj stranici:

– Do 2023. godine u turistički dio, “Adris” će uložiti više od dvije milijarde kuna, čime će 95 posto hotelskih kapaciteta biti na najvišoj razini ponude. Uz ulaganja u Rovinju, Vrsaru, Zagrebu i Dubrovniku, u planu su i ulaganja u Splitu, rastućem i prepoznatljivom hrvatskom turističkom odredištu.

Zbog prodaje su zadovoljni i bivši radnici propaloga splitskog poduzeća “Adriatic”.

Cijeli članak pročitajte na portalu Slobodna Dalmacija.

PRIZNANJA za Dan općine Funtana dobile Marijana Liović, gimnastičarke, Davor Dujović i male odbojkašice

PRIZNANJA za Dan općine Funtana dobile Marijana Liović, gimnastičarke, Davor Dujović i male odbojkašice

U PRIPREMI ZBIRKA: Vižinada skuplja predmete koji su se koristili u kultnom filmu „Kelly's Heroes" prije pola stoljeća

U PRIPREMI ZBIRKA: Vižinada skuplja predmete koji su se koristili u kultnom filmu „Kelly’s Heroes” prije pola stoljeća