in

Cijene goriva nikad veće, ali Ćorić ne misli da treba smanjiti trošarine

Ministri Ćorić i Marić - Foto Twitter

Ogromno poskupljenje goriva od jutros na hrvatskim pumpama. Cijene goriva najviše su u povijesti. U cijeni goriva oko 60 posto iznosa ide državi na trošarine i PDV, pa su novinari jučer pitali ministra Tomislava Ćorića razmišlja li država o smanjenju tih trošarina, piše Index.hr u utorak.

On je rekao da to u ovom trenutku nije opcija te da se ne razmišlja o snižavanju trošarina. Komentirao je i cijene plina i struje. Potvrdio je da se cijena plina za kućanstva neće mijenjati do 1. travnja sljedeće godine, kao ni cijena električne energije.

“Cijena plina za kućanstva do 1.4 sljedeće godine će biti na ovoj razini, Hrvatska u ovom trenutku i po pitanju el energije i plina za kućanstva, uživa situaciju da je cijena nepromijenjena i bit će i sljedećih mjeseci za razliku od cijele Europe”, poručio je Ćorić.

Ministar financija Zdravko Marić smatra pak da trošarine nisu nedodirljive.

“U ovom trenutku ne bih niti potvrdno niti odbacio bilo koju od opcija. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati i kakve će biti preporuke Europske komisije, kakvo će biti ponašanje drugih zemalja, pa nećemo ni mi odstupati”, rekao je Marić.

Premijer Andrej Plenković zasad ne otkriva moguće opcije, ali kaže da Vlada s velikim zanimanjem prati rast cijena.

bicikl korona covid

Istra u utorak: Potvrđeno 18 novih slučajeva

Katarina Justić profesorica SŠ MAte Balota

Porečka profesorica KATARINA JUSTIĆ među najboljima u državi