in

Pušten u rad novi portal za pretraživanje – Katastar.hr

Novi portal Državne geodetske uprave Katastar.hr u utorak je službeno pušten u rad, a građanima omogućuje da na brz, lak i učinkovit način dobiju podatke o svojoj nekretnini ili o drugim nekretninama.

Portal je, kako je također istaknuto na predstavljanju, razvijen s ciljem digitalizacije poslovanja i približavanja informacija o prostornim podacima svim građanima na sažet i intuitivan način na temelju trenutne lokacije, objavio je Index.hr.

Portal je prilagođen prikazu na mobilnim uređajima i daje uvid u prostorne podatke na temelju trenutne lokacije korisnika; primjerice informacije o najbližim katastarskim uredima, zemljišnoknjižnim odjelima, ovlaštenim geodetskim izvoditeljima te informacije o katastarskim česticama, uključujući posjed, površinu, oblik čestice, terete i podatke o vlasniku.

Osim po osobnoj lokaciji korisnika, objekti se mogu pretraživati i po kućnom broju, adresi, nazivu ulice, toponimu i broju katastarske čestice, a kao podlogu sustav koristi digitalni ortofoto, topografske karte različitog mjerila i Hrvatsku osnovnu kartu (HOK) na kojima se prikazuje digitalni katastarski plan.

Nakon 30 godina Jackie Chan se 14. lipnja vraća u Motovun

Nakon 30 godina Jackie Chan se 14. lipnja vraća u Motovun

Ljetnim karnevalom počinje treći Rabac Open Air

Ljetnim karnevalom počinje treći Rabac Open Air