in

Vodnjanski Infobip kupio američku kompaniju za 300 milijuna dolara

Vodnjanski Infobip kupio je američku kompaniju OpenMarket za 300 milijuna dolara. Riječ je o podružnici kompanije AmDocs koja se, kao i Infobip, bavi uslugama slanja SMS-a.

“Možemo potvrditi da je potpisan ugovor o kupnji tvrtke OpenMarket s prodavateljem, tvrtkom Amdocs. U ovom trenutku čekamo konačne detalje, a više informacija objavit ćemo danas tijekom dana”, kratko su nam potvrdili iz Infobipa.

Infobip je ovog ljeta, podsjetimo, prikupio više od 200 milijuna dolara u prvoj rundi financiranja od investicijskog fonda One Equity Partners. Nakon tog uspjeha i najavili su da će im to pomoći u širenju firme u SAD-u kroz akvizacije.

Zapošljavaju preko 2.100 ljudi

Infobip je 2006. godine krenuo kao mala start-up kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, s gotovo 15 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava više od 2100 ljudi te kroz 67 ureda posluje na šest kontinenata. Razlog ovolikom uspjehu su Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte koje mogu doprijeti do gotovo 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja, omogućavajući tako besprijekornu mobilnu komunikaciju poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima – na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze.

Cijeli članak pročitajte na portalu Index.hr.

Iz Infobipa su objavili detalje o preuzimanju.

“Ova transakcija dolazi samo manje od tri mjeseca nakon značajnog investicijskog ulaganja i strateškog partnerstva s društvom One Equity Partners u Infobip, ujedno prvog vanjskog financijskog ulaganja u vodnjansku IT kompaniju. OEP, sa svojom dugom i uspješnom poviješću ostvarivanja partnerstava s osnivačima tvrtki najviše kvalitete, najbrže rastućim globalnim telekomima te softverskim tvrtkama, blisko je surađivao s Infobipom po pitanju pronalaženja i izvršenja ove transformativne transakcije”, stoji u priopćenju.

“Ovim su preuzimanjem na jednome mjestu okupljene dvije vrhunske kompanije s ciljem stvaranja globalnog lidera u području cloud komunikacija sa zajedničkim run rate prihodom većim od milijarde američkih dolara”, kažu.

“Ova transakcija ostavlja značajan trag ujedinjujući značajnu prisutnost OpenMarketa u SAD-u te Infobipa u ostalim dijelovima svijeta, što će omogućiti mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija kroz niz komunikacijskih kanala, a sve to u više od 190 zemalja”, dodaju u priopćenju.

Nacionalni stožer: 2.597 pozitivnih, preminulo 28 osoba – Najgore u Varaždinskoj županiji

POREČ: U gradu sporta i poduzetništva novi EU projekt koji spaja ove dvije grane