in

HEP raspisao natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Hrvatska elektroprivreda objavila je natječaj za dodjelu stipendija redovnim učenicima završnih razreda srednjih škola i natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima diplomskih studija, u sklopu kojih će se za školsku i akademsku godinu 2018./2019. dodijeliti ukupno 54 stipendije – 21 za studente i 33 za učenike završnih razreda srednjih škola. Natječaji  su otvoreni od 8. do 22. studenoga, a detaljne informacije o natječajima i načinu prijave dostupne su na službenoj internetskoj stranici Hrvatske elektroprivrede www.hep.hr.

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP-u nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu u društvu koje ih je stipendiralo – HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP-Proizvodnji ili HEP-Trgovini. 

Planiranim stipendiranjem učenika u školskoj godini 2018./2019. osigurat će se strukovni kadrovi u zanimanjima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava, osobito u terenskim jedinicama HEP-Operatora distribucijskog sustava. Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi  1.400 kuna, a za  drugu godinu  1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna. Neto iznos stipendije za redovne učenike iznosi 1.000 kuna, a učenicima koji su postigli izvrsne rezultate u prethodnoj školskoj godini isplaćivat će se mjesečni dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0. U posljednjih desetak godina HEP je stipendirao više od 140 redovnih studenata visokih učilišta primarno tehničkih struka iz znanstvenih polja elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, računarstva i geodezije, ali i iz polja društvenih znanosti.

                                                                                    Izvorni članak: RadioLabin.hr

Od 1. prosinca poslodavci mogu isplatiti 13. plaću

Od 1. prosinca poslodavci mogu isplatiti 13. plaću

David Skoko sa svojom emisijom na kanalu 24Kitchen starta u petak u 13 sati

David Skoko sa svojom emisijom na kanalu 24Kitchen starta u petak u 13 sati