in

Hotelske kuće donirale 125 mobilnih kućica za stradale u potresu, dogovara se dodatna nabava

Foto Ministarstvo turizma

Dosad doniranih 125 kućica površine su između 24 i 32 metra kvadratna, opremljene su sanitarnim čvorom i kuhinjom

Hotelske kuće dosad su za područje Sisačko-moslavačke županije donirale 125 mobilnih kućica, a u petak se na sastanku u vladi s predstavnicima hotelijera i turističkih udruženja razgovaralo o nabavci dodatnih kućica.

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka je zahvalio hotelskim kućama na donaciji 125 mobilnih kućica koje su već dopremljene u Sisačko-moslavačku županiju te rekao da se danas razgovaralo o dodatnim kućicama koje bi se mogle dati na raspolaganje, piše Jutarnji.hr.

Njih bi država nabavila kroz Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva i Robne zalihe i u što skorijem roku ih transferirala na područje Sisačko-moslavačke županije, kako bi se brojnim unesrećenim ljudima osigurao privremeni smještaj, izjavio je Plenković.

Razgovore o konkretizaciji i trijaži postojećih mobilnih kućica koje su na raspolaganju na hrvatskoj obali vodit će Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo gospodarstva, dodao je Plenković, koji se nada da će u što kraćem roku velik broj tih kućica biti dopremljen u Sisačko-moslavačku županiju.

Dosad doniranih 125 kućica površine su između 24 i 32 metra kvadratna, opremljene su sanitarnim čvorom i kuhinjom, a velika većina je došla i s posteljinom, ručnicima i priborom za jelo, rekao je direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić.

Najavio je da će se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana provesti revizija svega s čime se trenutno raspolaže, a tijekom vikenda će biti dostavljena precizna lista onog što se smatra prigodnim i pogodnim za pomoć.

Više na https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hotelske-kuce-donirale-125-mobilnih-kucica-za-stradale-u-potresu-dogovara-se-dodatna-nabava-15041436

Stiže prava zima. Najavljen snijeg čak i na obali

Provjerite jeste li ga kupili – prehrambeni proizvod povlači se iz prodaje