in

ISPRAVAK: Javna isprika Vesni Fabian iz Pule zbog objave neistinite informacije

Ilustracija Pixabay

Fotografije gospođe koja na bankomatu u Puli podiže novac istarska policija objavila je 27. kolovoza, uz obavijest da je traže zbog krađe novčanika, što su prenijeli svi istarski i većina hrvatskih medija. No, ispostavilo se da je gospođa Vesna Fabian podizala svoj novac.

Uz našu javnu ispriku zbog nenamjerne greške objavljujemo i ispravak koji nam je poslao njen odvjetnik Mario Biondić.

Predmet: Zahtjev za objava ispravka neistinite informacije

„Podnositeljica zahtjeva objavu ispravka kako slijedi. Dana 27.kolovoza 2021. godine u 13.41 sati: na portalu www.istraterramagica.eu objavljen je članak sa Naslovom: „Prepoznajete li ovu ženu? „Ukrala novčanik 89-godišnjaku s karticama.“

Ispod Naslova navedenog teksta objavljena je fotografija na kojoj se nalazi gospođa Vesna Fabian u krupnom kadru kod poslovnice ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d. d. u Puli, na adresi Giardini 6 i strelica kojom se gospođa Vesna Fabian pobliže označava na fotografiji. Navedeni članak sa fotografijom je prenesen istog dana i na facebook stranici Istre Terre Magice. Objavom navedenog Naslova, fotografije i daljnjeg teksta gospođa Vesna Fabian je neistinito i neprovjereno prikazana kao počinitelj kaznenog djela krađe i računalne prijevare, te joj je na najgrublji mogući način povrijeđeno pravo osobnosti i čast i ugled koji uživa u zajednici!

Ista nikada nije počinila niti jedno kazneno djelo niti bilo što protivno pozitivnim propisima Republike Hrvatske!

Stoga se ovim putem gospođa Vesna Fabian zahtijeva da cijeli tekst ispravka integralno objavite na vašem portalu sukladno članku 40. i 41. Zakon o medijima.

Ista ujedno očekuje i vašu ispriku.“

Nakon dužeg vremena Istra ima više od 20 novih slučajeva

FRONTALKA U BUZETU: 19-godišnjak teško ozlijeđen u prometnoj nesreći