in

Italija ukida karantenu za putnike iz EU, Britanije i Izraela

Italija će u nedjelju ukinuti obveznu karantenu za putnike iz Europske unije, Velike Britanije i Izraela koji pokažu negativan test na koronavirus, objavila je u petak vlada dok nastoji potaknuti ljetni turizam, navodi Index. Putnici koji su ulazili u Italiju iz navedenih zemalja do sada su morali ići u karantenu na pet dana i testirati se prije dolaska te po završetku izolacije. 

Kako se ubrzava cijepljenje u EU-u, sve više zemalja nastoji ublažiti ograničenja putovanja i ona za ugostiteljski sektor i pomoći im u oporavku od pandemije.

“Dugo smo čekali ovaj potez i on predviđa propusnicu za cijelu Europu”, rekao je ministar turizma Massimo Garavaglia.

EU planira od lipnja uspostaviti jedinstveni sustav kojim će se bilježiti cijepljeni, testirani i oporavljeni od covida-19 kako bi se omogućilo veće kretanje.  

Karantena ostaje na snazi za neke zemlje

Karantena za druge zemlje i dalje je na snazi, uključujući Sjedinjene Države. Ograničenja ulaska za one koji dolaze iz Brazila također ostaju na snazi, objavilo je ministarstvo zdravstva. 

Putovanja između Italije i ostatka svijeta mjesecima su bila strogo ograničena jer je vlada nastojala obuzdati zarazu koronavirusom. No posljednjih tjedana broj zaraženih kontinuirano pada, dijelom i zbog sve učinkovitije kampanje cijepljenja. 

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/italija-ukida-karantenu-za-putnike-iz-eu-britanije-i-izraela/2276137.aspx

Poreč - Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

Poreč među top deset najuspješnijih i najugodnijih gradova za život u Hrvatskoj

Slavlje u Pazinu: Sretniku više od 2 milijuna kuna na Eurojackpotu