in

Kardinal Josip Bozanić odlazi u Vatikan, njegov nasljednik na Kaptolu porečko-pulski biskup Dražen Kutleša?

Kako je danas objavio Večernji list, hrvatski biskupi završili su svoj pohod „Ad limina apostolorum“. Primio ih je zajedno i papa Franjo, a dvojicu biskupa i pojedinačno. Točnije, nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića u četvrtak, 15. studenoga, a u petak porečko-pulskoga biskupa mons. Dražena Kutlešu. Naizgled ne bi bilo ništa neobično da se već mjesecima po crkvenim kuloarima ne prepričava priča o odlasku kardinala Bozanića s katedre zagrebačkog nadbiskupa, a kao najizgledniji kandidat spominje se upravo biskup Kutleša.

-To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. prije odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to, piše danas Večernji list o informacijama koje su dobili njihovi sugovornici u Crkvi.

Ondje su pokušali doznati što se skriva iza šture agencijske informacije da je papa Franjo primio kardinala Bozanića kao člana Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata i Kongregacije zakatolički odgoj te Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije te da je u razgovoru “između ostaloga, bilo riječi o blaženom Alojziju Stepincu, a kardinal je usto upoznao papu s pojedinostima Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije kao i s pripremama za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će seodržati u Zagrebu 2020.”

Pročitajte više na www.vecernji.hr.

Pijan vozio suprotnim smjerom Ipsilonom i završio u zatvoru!

Pijan vozio suprotnim smjerom Ipsilonom i završio u zatvoru!

Trener showa Život na vagi Mario Mlinarić živi i vodi treninge u Opatiji

Trener showa Život na vagi Mario Mlinarić živi i vodi treninge u Opatiji