in

Kozlevac: Broj zaraženih ne pada – To nas brine

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

Covid-19 potvrđen je kod nove 181 osobe u Istarskoj županiji u posljednja 24 sata, a u pulskoj bolnici umrle su osobe u dobi od 75 i 86 godina koje su uz zarazu imale i pridružene kronične bolesti, objavio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata u Istri je testirano 578 uzoraka brisa, a oporavila se 161 osoba. U pulskoj Općoj bolnici liječi se 67 covid pozitivnih pacijenata, od kojih je 53 na Odjelu za infektologiju, a 14 u respiracijskom centru. 

“Dnevni broj novozaraženih nažalost stagnira, ne pada i to nas brine. U ovo vrijeme smo išli u omogućavanje određenih svečanosti, kao što su adventska veselja, u većini gradova i općina. Međutim, građani i organizatori takvih događanja i manifestacija moraju i dalje poštivati već svima znane mjere”, izjavio je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Ponovno je apelirao na građene da ne ulaze u gužve, nose zaštitne maske tamo gdje su propisane, odnosno gdje se ne može održati fizički razmak, te brinu o higijeni jer se ljudi sada više kreću i druže, a to je jedan od uzroka ovog broja novozaraženih.

(Hina)

gradska knjižnica poreč radovi uređenje

Uređuju se porečke povijesne zgrade Istarske sabornice i Gradske knjižnice

Pazinska zaobilaznica još čeka otvaranje - Foto Tanja Kocijančić

Zašto nova pazinska zaobilaznica ni nakon 7 mjeseci nije otvorena? Donosimo odgovor Hrvatskih cesta