in

Kozlevac odbacuje priče o politikanstvu: Zar je loše da pitamo i tražimo otvaranje?

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac u Dnevniku N1 objasnio je zašto su odlučili zatražiti od Nacionalnog stožera ranije otvaranje terasa ugostiteljskih objekata. Već 12 mjeseci donosimo odluke. Bile su teške, omogućile su da Istra dugo vremena bude zelena oaza na karti Europe. Sve smo odluke donosili jasno, utemeljene na struci. Sve smo komunicirali javno i vjerodostojno pa smo to napravili i danas”, rekao je Dino Kozlevac. Kako nadalje donosi Index.hr, komentirao je izjavu predsjednika vlade Andreja Plenkovića da se radi o politikantstvu.

“To apsolutno ne stoji jer brojke i stanje u Istri daju nam za pravo da smo na pravom putu, da su nam sve odluke ispravne koje nisu uvijek bile na istom hodogramu s Nacionalnim stožerom. Očekujem da bismo mogli ući u zeleno područje i to nam omogućava da procijenimo odluke.”

Očekuje da se odobri otvaranje terasa

“Otvarali smo škole postepeno. Ne želimo akumulirati rizik naglim otvaranjem djelatnosti, nego to radimo postepeno, a u ponedjeljak će već sve biti otvoreno. Imamo odlučnu suradnju s cehom ugostitelja i utemeljeno na struci najavili smo da se predloži otvaranje terasa 1. ožujka. Dogovorili smo se da ćemo drugi tjedan donijeti odluku i zatražiti od Nacionalnog stožera da nam se ta odluka odobri. Očekujemo da se što prije provede u djelo, ako uđemo u zeleno”, dodao je.

Smatra da se traženjem ništa ne mijenja.

“Nije loše pitati i tražiti. Imamo incidenciju 29 na 100.000 stanovnika i mislim da s punim pravom možemo zatražiti relaksaciju. Netko će drugi reći ne, ali mi smatramo da bi to moglo biti moguće.”

Cijeli članak pročitajte ovdje

Od 1. ožujka otvaraju se terase kafića i sajmovi na području cijele države

POREČ: Na sjednici vijeća o mjerama za pomoć poduzetnicima