in

Kozlevac: U subotu 29 posto novozaraženih mlađe od 20 godina

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

U županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo tijekom 24 sata ispitano je 550 uzoraka briseva na COVID-19, među kojima je 141 pozitivan. U protekla 24 sata na području županije od covid infekcije oporavilo se 136 osoba. 

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 71 covid pozitivan pacijent, od kojih je na Odjelu za infektologiju 56 osoba, na Odjelu za ginekologiju jedna osoba, a u respiracijskom centru 14 osoba.

U bolnici su jučer umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe, u dobi od 68 i 85 godina s pridruženim kroničnim bolestima. 

Danas 29 posto novozaraženih mlađe od 20 godina

“U posljednja tri do četiri tjedna bilježimo vrlo visoki rast novozaraženih utvrđen PCR testom. Ta se brojka obično vrti između 150 i 225. I dalje nemamo posebnih žarišta, tako da možemo reći da novozaraženih ima na skoro svim područjima Istre”, izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodaje kako se u posljednje vrijeme bilježi povećano druženje mladih koje rezultira situacijom da je, primjerice, danas 29 posto novozaraženih mlađe od 20 godina.

Od ponedjeljka cijepljenje bez zakazanog termina 

Istarski Stožer civilne zaštite stoga poziva sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu cijepile protiv COVID – 19 bolesti, da od ponedjeljka, 13. prosinca, mogu pristupiti cijepljenju bez zakazanog termina u svim istarskim gradovima. Napominju da se cijepiti mogu samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu i karticu zdravstvenog osiguranja.

Izvor Hina

cijepljenje

policija spašavanje dragonja žena migranti policija mup

I specijalci traže curicu nestalu u rijeci Dragonji: “Nadamo se da je preživjela noć”

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Pronađeno mrtvo tijelo djevojčice u rijeci Dragonji