in

Kozlevac: Još ne možemo biti potpuno mirni ali učenici se vraćaju u školu

Iz Istre su danas stigle dobre vijesti. U protekla 24 sata nisu zabilježili niti jedan novi slučaj koronavirusa. Što će se dalje događati u Vijestima Nove TV objasnio je načelnik stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

“Brojke bude optimizam, to je dokaz stabilne situacije koja traje već jedno vrijeme, s blagim padom prema dolje. Trend je dobar, uvjeren sam da idemo prema boljim brojkama”, rekao je Kozlevac, navodi index.

Školarci se vraćaju u klupe

“Školarci će se vratiti drugi ponedjeljak u klupe, sutra ćemo donijeti i formalnu odluku o tome. Još epidemiolozi procjenjuju, jedino je nedoumica hoće li se vratiti svi školarci u isti ponedjeljak”, dodao je Kozlevac i najavio da će konačna odluka biti donesena u utorak.

“Procjenjujemo situaciju, u dnevnoj smo komunikaciji s nacionalnim Stožerom. Vidjet ćemo u kojem smjeru ide, brojke su dobre. Idemo prema tome da ne brzamo s naglim popuštanjem, da ne napravimo preveliku koncentraciju rizika”, rekao je Kozlevac.

“Još nismo dovoljno procijepili da bi mogli biti potpuno mirni. Imamo mjere koje se odnose na treniranja u zatvorenom prostoru, one koje se odnose na praksu i tako dalje”, dodao je.

Izvor Index.hr

Poreč: Josip Maras objavio monografiju o INTERU, kultnoj diskoteci u Zelenoj laguni

PAZIN: U četvrtak predstavljanje publikacije PREDMETI SJEĆANJA u kaštelu