in

Petar Brajković i Dona Dodich najveseliji glasovi 2018.

Pobjednici 18. dječjeg festivala Veseli glasi/Voci allegre su, ponovno Petar Brajković u kategoriji do 4 razreda osnovne škole i Dona Dodich u kategoriji od 4. do 8. razreda osnovne škole. Izborili su pobjedu u konkurenciji od 7 pjevača i pjevačica nižeg uzrasta i 9 višeg uzrasta. Druga mjesta pripala su Klari Gulić i Mateu Šušljiku, a treća Pauli Dragičević i Etienu Šimiću.

Žiri je pohvalio odvažnost svih malih pjevača i pjevačica, naputio one koji nisu osvojili nagradu, već diplomu za sudjelovanje i lijepe poklon kuglice sa slatkišima, da do sljedećeg festivala puno vježbaju i izaberu pjesme primjerene svom uzrastu, pa rezultati neće izostati.

Nastupe djece pratili su i ocijenili pjevačica u usponu Marina Žužić, kao predsjednica žirija, potom Sanja Oplanić ispred Grada Poreč, Sonja Kotur Lovreković ispred DND-a, učiteljica glazbe Tina Pajdaš i glazbenik Zlatko Crnković.  Relativno su lako izdvojili favorite, ali je poredak bilo malo teže utvrditi.

A dok se žiri dogovarao koga nagraditi, publika u kazalištu pratila je zanimljiv program. Leticija Liović, prošlogodišnji najveseliji mali glas Poreča, otpjevala je premijerno himnu DND-a Obojimo svijet bojama duge, koju je napisala Ivana Domazet, a uglazbio Gordan Gregurović. Slijedio je nastup dvije dobne skupine djece koja u DND-u pohađaju radionice break dancea, koji su „raspametili” publiku. Velika pjevačica u usponu, Cristina Lubiana izašla je na pozornicu nakon što se cijelo vrijeme družila s djecom u svlačionicama iza pozornice, a nakon nje slijedili su plesni nastupi skupina Mini, Žabice i Lutkice iz udruge USB, koje su mamile poglede i aplauz. Zabavni program zaključen je premijernim pokazivanjem video spota „Obojimo svijet bojama duge”, koji su zajedno realizirale kreativne snage USB-a na čelu s Ivanom Domazet, a za kamerom je bio Mladen Đaković. Čitav projekt himen DND-a volonterski je rad skupine ljudi koja je sama rasla u DND-u ili to sada čine njihova djeca.

I 18. frestival Veseli glasi/Voci allegre održan je zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Poreča, koji je osigurao nagrade za najbolje male pjevačice i pjevače, ali i suradnji s Pučkim otvorenim učilištem koje je dalo prostor kazališta na korištenje, stručnjacima koji su se odazvali pratiti nastupe i volonterima koji su pomagali u pripremi dvorane i provedbi festivala. I na kraju, festivala ne bi bilo da Gordan Gregurović nije preuzeo obavezu od svog oca Damira, koji je idejni začetnik Veselih glasa. Gogo odabire pjevačice i pjevače na audiciji i priprema ih za nastup. Nerijetko i vodi festival, ali ove godine je to odlično odradila članica dramske grupe DND-a, učenica prvog razreda gimnazije Lara Stranić. 

Poreču dodatnih 240 tisuća kuna za reciklažno dvorište

Mima donirala namještaj porečkoj Hitnoj pomoći