in

Petar Brajković i Dona Dodich najveseliji glasovi 2018.

Pobjednici 18. dječjeg festivala Veseli glasi/Voci allegre su, ponovno Petar Brajković u kategoriji do 4 razreda osnovne škole i Dona Dodich u kategoriji od 4. do 8. razreda osnovne škole. Izborili su pobjedu u konkurenciji od 7 pjevača i pjevačica nižeg uzrasta i 9 višeg uzrasta. Druga mjesta pripala su Klari Gulić i Mateu Šušljiku, a treća Pauli Dragičević i Etienu Šimiću.

Žiri je pohvalio odvažnost svih malih pjevača i pjevačica, naputio one koji nisu osvojili nagradu, već diplomu za sudjelovanje i lijepe poklon kuglice sa slatkišima, da do sljedećeg festivala puno vježbaju i izaberu pjesme primjerene svom uzrastu, pa rezultati neće izostati.

Nastupe djece pratili su i ocijenili pjevačica u usponu Marina Žužić, kao predsjednica žirija, potom Sanja Oplanić ispred Grada Poreč, Sonja Kotur Lovreković ispred DND-a, učiteljica glazbe Tina Pajdaš i glazbenik Zlatko Crnković.  Relativno su lako izdvojili favorite, ali je poredak bilo malo teže utvrditi.

A dok se žiri dogovarao koga nagraditi, publika u kazalištu pratila je zanimljiv program. Leticija Liović, prošlogodišnji najveseliji mali glas Poreča, otpjevala je premijerno himnu DND-a Obojimo svijet bojama duge, koju je napisala Ivana Domazet, a uglazbio Gordan Gregurović. Slijedio je nastup dvije dobne skupine djece koja u DND-u pohađaju radionice break dancea, koji su „raspametili” publiku. Velika pjevačica u usponu, Cristina Lubiana izašla je na pozornicu nakon što se cijelo vrijeme družila s djecom u svlačionicama iza pozornice, a nakon nje slijedili su plesni nastupi skupina Mini, Žabice i Lutkice iz udruge USB, koje su mamile poglede i aplauz. Zabavni program zaključen je premijernim pokazivanjem video spota „Obojimo svijet bojama duge”, koji su zajedno realizirale kreativne snage USB-a na čelu s Ivanom Domazet, a za kamerom je bio Mladen Đaković. Čitav projekt himen DND-a volonterski je rad skupine ljudi koja je sama rasla u DND-u ili to sada čine njihova djeca.

I 18. frestival Veseli glasi/Voci allegre održan je zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Poreča, koji je osigurao nagrade za najbolje male pjevačice i pjevače, ali i suradnji s Pučkim otvorenim učilištem koje je dalo prostor kazališta na korištenje, stručnjacima koji su se odazvali pratiti nastupe i volonterima koji su pomagali u pripremi dvorane i provedbi festivala. I na kraju, festivala ne bi bilo da Gordan Gregurović nije preuzeo obavezu od svog oca Damira, koji je idejni začetnik Veselih glasa. Gogo odabire pjevačice i pjevače na audiciji i priprema ih za nastup. Nerijetko i vodi festival, ali ove godine je to odlično odradila članica dramske grupe DND-a, učenica prvog razreda gimnazije Lara Stranić. 

Poreču dodatnih 240 tisuća kuna za reciklažno dvorište

Poreču dodatnih 240 tisuća kuna za reciklažno dvorište

Mima donirala namještaj porečkoj Hitnoj pomoći

Mima donirala namještaj porečkoj Hitnoj pomoći