in

Sutra u Spomen domu Sajam pazinske knjige 2018.

Sutra, u četvrtak 25. listopada, od 10 do 17 sati u Spomen domu održat će se deveti po redu izložbeno-prodajni Sajam pazinske knjige- sajam knjiga pazinskih nakladnika i autora. Organizira ga i ove godine Grad Pazin u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i drugim pazinskim izdavačima. Cilj je na jednom mjestu predstaviti građanima knjige koje su posljednjih godina objavili različiti lokalni nakladnici i koje su u Pazinu i izvan njega objavili pazinski autori. S druge strane, sajam pruža priliku nakladnicima da prodaju i da po promotivnim cijenama kupe razna aktualna izdanja, kao i one „zaboravljene“ pazinske knjige uskladištene daleko od očiju javnosti i uglavnom nedostupne u knjižarama.

Manifestacija je vremenski uklopljena u Mjesec knjige, u kojem će i pazinski izdavači imati priliku predstaviti i ponuditi na prodaju svoja novija i nešto starija izdanja knjiga, kojih ni ove godine ne nedostaje. Osim što će posjetitelji iz prve ruke moći dobiti željene informacije o izdanjima, knjigama, izdavačima, izložena izdanja bit će na prodaju, a za sve zainteresirane bit će predstavljena najnovija izdanja pazinskih izdavača.
 
Uz svečano otvorenje u 10.30 sati, priprema se kratki prigodni program. Odmah nakon toga, od 10.40 do 12 u popodnevnom terminu od 15 do 17 sati predstavit će se autori i izdavači. Na početku programa Danijel Načinović predstaviti će svoju novu zbirku pjesama na talijanskom jeziku, simboličnog naziva ”Lo Schiavone”, u izdanju Josipa Turčinovića Pazin. Zatim će David Ivić i Željko Mrak predstaviti knjigu mlade autorice Nikoline Sirotić ”Snaga ljubavi”. Za kraj jutarnjeg programa predviđeno je predstavljanje projekta ”Knjiga pod ruku, put pod noge” Gradske knjižnice Pazin.
U popodnevnom programu kratkom će prezentacijom svoj rad predstaviti Državni arhiv, dok će Muzej Grada Pazina predstaviti katalog svoje jubilarne izložbe uz 20. godišnjicu Muzeja Sve naše zbirke. Pazinski ogranak Matice hrvatska predstavit će još jedno novo izdanje, vrijednu knjigu za izučavanje lokalne povijesti, autora Mate Krizmana Istra od talijanske okupacije 1918. do Londonskog memoranduma 1954., kao i izdavač Josip Turčinović, koji će predstaviti knjigu Kapelice na Žminjštini, autorice Nele Peteh, koju će predstaviti Nada Galant, vlč. Jordan Rovis i Marija Ivetić. I za kraj će pazinski autori Gorana Družeta i Dalen Belić te urednik zbirke Mirko Grdinić predstaviti zbirku Festivala fantastične književnosti, koja nosi naslov Pazinske priče.

Sajam nudi mogućnost i građanima Pazina koji u svojim zbirkama posjeduju zanimljive knjige koje žele ponuditi na prodaju da to učine na štandu predviđenom za antikvarnu prodaju knjiga.

NIJEDAN GRAD U ISTRI NEMA U PLANU OTVARANJE PRENOĆIŠTA ZA OSOBE BEZ DOMA: Beskućnici u Poreču su problem o kojem se sporadično ili nikako ne priča

NIJEDAN GRAD U ISTRI NEMA U PLANU OTVARANJE PRENOĆIŠTA ZA OSOBE BEZ DOMA: Beskućnici u Poreču su problem o kojem se sporadično ili nikako ne priča

Istramet: Fen danas grije sjever Italije na 30 °C!

Istramet: Fen danas grije sjever Italije na 30 °C!