in

Markotić: “Klasičnog lockdowna vjerojatno neće biti”

Screenshot RTL

Markotić je također naglasila da je jako bitno ne skupljati se u zatvorenim prostorima u većem broju

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, u sinoćnjem HRT-ovom Dnevniku rekla je da klasičnog lockdowna koji smo imali u prvoj fazi vjerojatno neće biti, piše Jutarnji.

-Jučer je održan sastanak Kriznog stožera. Markotić je rekla kako je bilo puno tema, u prvom redu funkcioniranje bolničkog sustava, praćenje broja novozaraženih, smještanje pacijenata… Razgovara se i o mjerama, prati se što drugi rade, dodala je.

– Klasičnog lockdowna koji smo imali u prvoj fazi vjerojatno neće biti, niti je zasad uveden do kraja igdje takav u Europi, rekla je Markotić.

Europa je postala žarište broj jedan, a ohrabruje da na neki način brojke ne rastu jako, čak danas imamo i nešto malo pada, kaže Markotić, no prerano je, dodaje, donositi zaključke o prelamanju krivulje.

Naglašava da će, i ako se počne zaustavljati broj inficiranih u ovoj fazi, reperkusija na bolnički sustav definitivno biti iduća tri do četiri tjedna.

Markotić je također naglasila da je jako bitno ne skupljati se u zatvorenim prostorima u većem broju i kontinuirano prozračivati te prostore da bi aerosol izašao, objavio je Jutarnji.hr.

Pred vratima 10. Porečdox!

POREČ: Petra Belević osvojila dvije medalje u 3. kolu Cro Gym lige