in

Meteorolozi najavili neugodnu promjenu vremena

Foto Istramet

Pred nama je neugodna promjena vremena, najavljuju meteorolozi. Kako je još u nedjelju za Index najavila meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar, od danas nas očekuje sve žešća južina te porast temperature još izraženiji od onoga prije desetak dana kada je Zagreb s 15.7°C srušio datumski rekord za 22. siječnja. 

“U drugoj polovici tjedna svakako idemo preko 16, ponegdje moguće i blizu 20°C. Takve temperature nisu neobične za veljaču, ali takav nagli porast nipošto nije ugodan. Već u srijedu na 12, a pogotovo u četvrtak na 16 stupnjeva. Dani će biti djelomice sunčani uz nešto jugozapadnjaka. Samo u Gorskom kotaru oblačnije, a od srijede i slaba povremena kiša. U nedjelju će se naoblačenje i kiša proširiti na cijelu zemlju.

Na moru u utorak sunčano, potpuno bez vjetra uz ugodnih 12 do 14 Celzija. U srijedu kreće jugo i jugozapadnjak, u Primorju će se naoblačiti, a povremeno će biti i rosulje ili slabe kiše. Slično i u nastavku tjedna, u subotu će jugo ponovno biti jako, na mahove i olujno, a u nedjelju će se kiša s Kvarnera širiti na ostatak obale”, prognozirala je Mazzocco Drvar.

U nastavku tjedna još toplije, ali posvuda ne i suho

I idućih dana na Jadranu podjednako toplo i promjenjivo. Lokalne kiše bit će uglavnom na oblačnijem sjevernom dijelu, a Dalmacija bi u petak mogla nakupiti priličan broj sunčanih sati. Umjereno jugo i oštro jačat će prema vjetrovitijem vikendu.

Na djelomice sunčanom kopnu od četvrtka sve toplije, pa će biti iznadprosječno toplo za početak veljače s jutarnjom temperaturom od 5 do 8°C te dnevnom iznad 10°C. Štoviše, u subotu u središnjoj Hrvatskoj vjerojatno i do 17°C. Malo kiše će pasti uglavnom u Gorskom kotaru, u četvrtak moguće i na istoku. Jugozapadnjak će većinom biti umjeren, u gorju za vikend i jak.

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/meteorolozi-najavili-neugodnu-promjenu-vremena/2251411.aspx

HOK traži obustavu ovrha za obrtnike kojima je onemogućen rad

Capak poduzetnicima: Suzdržite se od prosvjeda. U nekim zemljama je policijski sat