in

Mijenjaju se pravila za ulazak u Sloveniju

Ilustracija

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije u Sloveniji u tu zemlju će se od subote moći ulaziti i s negativnim brzim antigenskim testom, a vlada je najavila i daljnja popuštanja mjera za sljedeći tjedan.

Ulazak u Sloveniju bez karantene bio je od kraja prošle godine, osim za izuzetne slučajeve, poput medicinskih, obrazovnih ili skrbi za obitelj i nekretninu, moguć samo uz negativan PCR test, a od sutra se dopušta i ulazak s negativnim brzim testom, s time da od uzimanja uzorka do dolaska na granicu nije prošlo više od 48 sati navodi Index.hr.

U sklopu popuštanja mjera vlada je odredila da od ponedjeljka opet dopusti aktivnosti dimnjačara i građevinske radove, u cjelini se dopušta kongresna djelatnost u turizmu, a hoteli će moći popunjavati tri četvrtine smještajnih kapaciteta. Uvjet je da su gosti cijepljeni, da su covid-19 preboljeli ili imaju negativan test, a ista pravila vrijede i za bazene koji se također mogu otvoriti.

Kako je u vezi s predstojećom ljetnom sezonom upozorilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, Slovenija još uvijek ne izdaje digitalne potvrde o covid statusu, pa će Slovenci koji putuju u inozemstvo s potvrdama koje u domovima zdravlja dobivaju nakon cijepljenja moći putovati samo u Hrvatsku i Austriju s kojima o tome postoje bilateralni dogovori, dok će za druge zemlje trebati liječničku potvrdu izdanu na dva jezika EU-a.

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/mijenjaju-se-pravila-za-ulazak-u-sloveniju/2281094.aspx

POREČ – Starija žena uhvaćena zbog krađe novca u trgovini

POREČ: U Plavoj laguni zasađeno drvo prijateljstva, dar gostiju iz Njemačke