in

Miletić: Počnite primjenjivati zakone i kaznite divljake koji se hvale ustaškim zvjerstvima!

Foto: RadioLabin.hr

„Jeziva objava Ivana Đakića, koji je na pravoslavni Božić objavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu, potvrda je koliko daleko stvari mogu otići ako ih se u startu ne sasiječe.“, kaže u priopćenju za javnost komentiravši objavu Ivana Đakića na njegovom facebook profilu, predsjednik IDS-a Boris Miletić. Sustavno toleriranje mržnje, nasilja i ustaškog paradiranja, veli Miletić, rezultiralo je ovim čemu danas svjedočimo – sve većoj stopi nasilja u Hrvatskoj i gnjusnim incidentima kakvi se rijetko viđaju u slobodnoj Europi.

„Sve dok odgovorne institucije na čelu s Vladom ne budu reagirale oštro i rezolutno, to će šovinističko ludilo poprimati sve veće razmjere. Osude nisu dovoljne, sitne kazne nisu dovoljne. Nakon Đakića doći će neki drugi Đakić. Svojim ignoriranjem dozvolili ste da se Hrvatskoj ponovno zalijepi etiketa ustaštva. Apeliram na resorne institucije, prije svega na policiju i DORH da počnu primjenjivati odredbe Kaznenog zakona koje se tiču govora mržnje.“, ističe predsjednik IDS-a.

Poziva on, u priopćenju, predsjednika Hrvatskog Sabora da na dnevni red uvrsti prijedlog IDS-a o dopunama Kaznenog zakona kojim propisuju zatvorske kazne za promicanje nacizma, fašizma i ustaštva. „Bježanjem od izmjena zakona bježite od vlastite odgovornosti i Hrvatsku svjesno pretvarate u opasnu državu.“, zaključuje u priopćenju predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Požar vozila kod Livada

Požar vozila kod Livada

Pripazite na provale u kuće i stanove

Pripazite na provale u kuće i stanove