in

Ministar Božinović objavio novi slogan: Više nije “ostanite doma”

Na kraju današnje redovne konferencije za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite objavljena je promjena slogana.

Slogan “Ostanite doma” nakon današnje presice više se neće koristiti. 

Novi je moto “Ostanimo odgovorni”

“Krenuli smo u fazu popuštanja u kojoj ne smijemo zanemariti sve upute epidemiološke struke i Stožera koje su nam omogućile ulazak u tu fazu. Kako bi ona bila što uspješnija moramo svi ostati samodisciplinirani i savjesni. Vrijeme je da krenemo s novim motom: #OstanimoOdgovorni, napisao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na svom Twitter profilu.

Zatim je i ministar zdravstva Vili Beroš podijelio njegovu objavu i napisao:

“Nova faza popuštanja uz novi moto! #OstanimoOdgovorni“.

Doista, nakon prve a od jučer i druge faze popuštanja mjera praktički su svi vani, pa #ostanidoma više baš i nema smisla.

Kako je objavio Index.hr, u protekla 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe. “Broj novooboljelih u Hrvatskoj u zadnja 24 sata je 11, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj 2112 “, rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević

Preminule su još tri osobe, jedan muškarac 1929. godište u KBC-u Split, ženska osoba 1926. godište u Općoj bolnici u Koprivnici, te muškarac 1936. godište u Dubrovniku. Ukupan broj preminulih je 83, kazala je Grba Bujević. 

Božinović je na presici objavio i novu odluku.

“Dopustili smo uplovljavanje u RH jahtama duljine trupa veće od 24 metra koje uplovljavaju u luke nautičkog turizma i luke otvorene za javni promet te sve brodove i jahte veće od 24 metra koji uplovljavaju u brodogradilišta radi remonta”, rekao je Božinović.

Sindikat učitelja premijeru: Odgodite otvaranje škola, sve je nadoknadivo osim ljudskih života

Sindikat učitelja premijeru: Odgodite otvaranje škola, sve je nadoknadivo osim ljudskih života

ŽMINJ ima žilavu gospodarsku zonu koju korona-kriza nije uspjela uzdrmati

ŽMINJ ima žilavu gospodarsku zonu koju korona-kriza nije uspjela uzdrmati