in

Mlada Slovenka na samrti nakon cijepljenja

Ilustracija - Foto Pixabay

Istraga provedena u Sloveniji na temelju nalaza dokumentacije iz Belgije pokazala je da se radilo o inače  vrlo rijetkoj neželjenoj posljedici cijepljenja kod vektorskih cjepiva koja mogu izazvati stvaranje krvnih ugrušaka.

MLADA Slovenka na samrti je od posljedica moždanog udara manje od dva tjedna nakon što je cijepljena protiv covida-19 cjepivom proizvođača Johnson & Johnson, objavila je danas Slovenska televizija. Dvadesetogodišnjakinja je klinički mrtva i hospitalizirana je u jedinici intenzivne njege, navodi Index.hr.

Sve je komentirala i slovenska infektologinja Bojana Beović. 

“Takav neželjen učinak cjepiva dogodi se u nekoliko slučajeva na milijun i ništa takvo nismo očekivali”, izjavila je za Radio Sloveniju voditeljica savjetodavne skupine slovenske vlade za cijepljenje, infektologinja dr. Bojana Beović.

“Nismo imali nekih ozbiljnih upozorenja da bismo to cjepivo morali ograničiti. No ovaj događaj je tako tragičan da je moje osobno mišljenje da u ovom trenutku ne bismo više riskirali i ne bismo više upotrebljavali to cjepivo, bez obzira na drukčije mišljenje kako EMA-e tako i brojnih drugih država koje ga upotrebljavaju”, rekla je.

Cijeli članak pročitajte klikom na link: https://www.index.hr/vijesti/clanak/slovenka-na-samrti-nakon-cijepljenja-lijecnica-ne-bih-da-vise-koristimo-to-cjepivo/2307229.aspx

dino kozlevac načelnik istarskgo stožera za civilnu zaštitu

Prvi put nakon dugo vremena više od 30 novozaraženih

VIŽINADA traži EU sredstva za obnovu nogometnog igrališta