in

Nacionalni stožer – Idući tjedan konačna odluka o e-propusnicama – Broj oboljelih narastao za 7 novih slučajeva

Bonaci/Foto Tanja Kocijančić

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je na današnjoj presici Nacionalnog stožera civilne zaptite da je u Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno 7 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih je 2119.

Do sada su testirane 41.053 osobe, od toga u zadnja 24 sata njih 1.080. Hospitaliziranih je 11 manje, što znači da je 206 osoba na bolničkom liječenju, na respiratoru je 14 bolesnika.

Ukupan broj ozdravljenih je 1.601, što je 41 ozdravljeni više, od toga ih je 618 otpušteno iz bolnice. U samoizolaciji je 18.679 osoba.

Niz županija u posljednja 24 sata nema novooboljelih. U Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Zagrebu zabilježen je po jedan novi slučaj, a u Dubrovačko-neretvanskoj tri nova slučaja i svi su zdravstveni djelatnici.

Imamo dvije osobe koje su preminule u Koprivnici, riječ je o osobama muškog spola, 1924. i 1932. godišta s ospežnim kroničnim bolestima. Ukupno je umrlih 85 – kazao je ministar.

Beroš je kazao i da je Ministarstvo zdravstva danas uputilo zdravstvenim ustanovama dopis sa suglasnošću o reaktivaciji medicinski potpomognute oplodnje.

Kazao je i da se zbog epidemiološke situacije tečajevi za trudnice ne održavaju u prostorijama zdravstvenih ustanova, pa je Hrvatska komora primalja pripremila tri besplatna online tečaja na Youtube kanalu.

O ukidanju e-propusnica

– E-propusnice su napravile svoju zadaću da smanje kretanje između pojedinih cjelina i zajednica. Nešto više od dva milijuna e-propusnica je izdano u sve ovo vrijeme, a trenutno je važećih njih 29.000.

-Raspravljamo o tome, analiziramo situaciju, tijekom idućeg tjedna će se donositi odluka hoće li se propusnice ostaviti ili se prošiti na određena područja, ili se možda u potpunosti ukinuti – kazao je Damir Trut, zamjenik ministra unutarnjih poslova.

Cijeli članak pročitajte na portalu Jutarnji.hr.

ŽMINJ donio konkretne mjere rasterećenja poduzetnika i stanovnika - od oslobađanja plaćanja vrtića do otpisa zakupa

ŽMINJ donio konkretne mjere rasterećenja poduzetnika i stanovnika – od oslobađanja plaćanja vrtića do otpisa zakupa

TAR: Križ vraćen na vrh zvonika čija se obnova bliži kraju

TAR: Križ vraćen na vrh zvonika čija se obnova bliži kraju