in

Nacionalni stožer: Imamo 486 novozaraženih, predložene kazne za nenošenje maske

Ilustracija

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je 10. listopada nove podatke o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj

U posljednja 24 sata zabilježeno je 486 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2662.

Među njima su 382 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 29 pacijenata. Preminule su četiri osobe: dvije žene (1926. godište i 1947. godište) preminule su u KB Dubrava, jedan muškarac (1957. godište) u bolnici “Fran Mihaljević” te jedna žena (1939. godište) u KBC Zagreb.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 19.932 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 317 preminulo. Ukupno se oporavilo 16.953 osoba, od toga 258 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 12.424 osobe. Do danas je ukupno testirano 353.526 osoba, od toga 4576 u posljednja 24 sata, objavio je Stožer.

Šostar predlaže do 400 kuna kazne za nenošenje maske

Zvonimir Šostar iz zagrebačkog Stožera je jučer rekao da bi za nenošenje zaštitne maske odredio kaznu od 300 do 400 kuna, piše Index.hr. Naime, Grad Zagreb ima čak 199 novih slučajeva danas.

“Bez obzira na zabrinjavajuće brojke, s obzirom na broj stanovnika, Zagreb još nije žarište. Za lockdown nema potrebe, ali idući tjedan predlažemo rad svih ugostiteljskih objekata do 24 sata i nošenje maski i na otvorenom”, rekao je Šostar u razgovoru za Media Servis.

Neslužbeno se doznaje da će zagrebački stožer od Nacionalnog stožera zatražiti da maske budu obavezne u svim zatvorenim i otvorenim prostorima, pa i teretanama. Uz to, tražit će da svi ugostiteljski objekti, od kafića do restorana, rade najkasnije do ponoći. Dosad su, podsjetimo, do ponoći radili samo noćni klubovi, piše Index.

Hrvatska vojska jučer je postavila šatore pred bolnicom Rebro. Tri grijana šatora podižu se za potrebe trijaže dok traje epidemija. Takve su šatore pripadnici HV-a već postavili na tri lokacije u Zagrebu te ispred bolnica u Šibeniku, Zadru i Splitu.

STANJE PO ŽUPANIJAMA

Grad Zagreb – 199 novih

Požeško-slavonska – čekaju se podaci

Sisačko-moslavačka – 28 novih

Istarska – jedan novi

Primorsko-goranska – 16 novih

Koprivničko-križevačka – jedan novi

Splitsko-dalmatinska – čekaju se podaci

Brodsko-posavska – 2 nova

Dubrovačko-neretvanska – 17 novih

Vukovarsko-srijemska – čekaju se podaci

Osječko-baranjska – 14 novih

Bjelovarsko-bilogorska – čekaju se podaci

Zagrebačka – čekaju se podaci

Šibensko-kninska – čekaju se podaci

Izvor Koronavirus.hr i Index

21. INA RALLY POREČ: Startalo 65 posada! U subotu brzinci koji zatvaraju ceste na području Tara, Poreča, Višnjana i Kanfanara

21. INA RALLY POREČ: Startalo 65 posada! U subotu brzinci koji zatvaraju ceste na području Tara, Poreča, Višnjana i Kanfanara

FUŠKULIN: Postavljanjem kućice s knjigama okončan projekt HIŽICA PUNA PRIČA

FUŠKULIN: Postavljanjem kućice s knjigama okončan projekt HIŽICA PUNA PRIČA