in

Nacionalni stožer objavio upute za kažnjavanje i mjere

Ilustracija Unsplash

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je upute za najavljeno pojačano kažnjavanje kršitelja mjera i za donošenje mjera za pripremu turističke sezone. 

Uputa za strožu kontrolu i kažnjavanje kršenja mjera

U uputi lokalnim stožerima za pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera stoji da su svi stožeri civilne zaštite obvezni organizirati pojačani kontinuirani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera na svom području, pri čemu posebno treba pažnju obratiti na mjesta mogućih nedopuštenih okupljanja te na eventualni nedopušteni rad ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima.

Napominje se da se gosti mogu usluživati samo na otvorenim terasama, odnosno u prostoru gdje struji zrak. Navodi se kako treba pripaziti i na eventualno kršenje ograničenja radnog vremena. 

U uputi također stoji kako se području uredi civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite imaju obvezu stupiti u kontakt s policijskim upravama i područnim uredima Državnog inspektorata radi koordiniranja provođenja nadzora mjera. 

Uputa za donošenje mjera i turizam

U zasebnoj uputi stožerima civilne zaštite za mjere za pripremu turističke sezone stoji da su stožeri obvezni stupiti u kontakt s turističkim zajednicama s njihovog područja te da, ako za to postoji potreba, u suradnji s epidemiolozima Stožeru civilne zaštite predlože privremeno uvođenje nužnih epidemiološkog mjera te da svaki tjedan utorkom do 12 sati dostave podatke o broju turista koji borave na području njihove županije.

Izvor Index.hr

Porečka škola domaćin natjecanja iz hrvatskog jezika: Sonja Rajko i Lana Persiko među najboljima

Ministrica Vučković u Istri: U Buzetu otvorila vrtić, u Poreču posjetila Institut za poljoprivredu i turizam