in

Nacionalni stožer: U petak 81 novooboljeli od ukupno 1.136 testiranih osoba

Ilustracija Pixabay

IAKO su najavili kako će presica vjerojatno biti danas, zbog sjednice vlade Nacionalni stožer i danas je poslao priopćenje o novim podacima oko korone na području Republike Hrvatske.

Prenosimo ga u cijelosti:

“81 novi slučaj u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 139 osoba.

U protekla 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.032. 139 osoba je na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1.136 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 4.715 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 81 u protekla 24 sata.

3.555 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu dvadeset i osam osoba.

Do sada je ukupno testirano 109.358 osoba, od toga 1.136 u protekla 24 sata.”

Stanje u županijama
(na popisu su samo one županije koje su ili će DANAS objaviti nove podatke)

  • Ličko-senjska – 0 novih
  • Primorsko-goranska – 0 novih
  • Istarska – 7 novih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitan je 141 uzorak briseva na covid-19, od kojih je 7 pozitivnih.

Kod 4 slučaja radi se o osobama iz samoizolacije, a 2 osobe su bliski kontakt s već pozitivnom osobom. Za jednu osobu u tijeku je epidemiološka obrada.

Izliječeno je 19 osoba, a u mjerama samoizolacije nalazi se 297 osoba.

  • Zadarska – 0 novih
  • Osječko-baranjska – 4 novih

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo testirano je 227 uzoraka, od kojih je 4 bilo pozitivno na koronavirus. Troje s područja Ispostave Osijek Zavoda za javno zdravstvo i jedna s područja Ispostave Đakovo.

Danas se u KBC-u Osijek na bolničkom liječenju nalazi 35 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je troje na respiratoru.

U samoizolaciju je stavljeno 9 novih kontakata oboljelih pa se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 408 osoba.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 51 provjerene osobe, sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno nijedno kršenje mjere samoizolacije.

  • Šibensko-kninska – 4 novih

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od zarazne bolesti covid-19.

Riječ je o mlađoj ženskoj osobi iz Kistanja, kontaktu ranije oboljele osobe; starijoj muškoj osobi iz Kistanja, čija je epidemiološka obrada u tijeku; muškoj osobi srednje životne dobi iz Knina, kontaktu osoba iz trećih zemalja koje su kratko boravile na području Grada Knina te o mlađoj ženskoj osobi iz Knina čija je epidemiološka obrada u tijeku.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 139 osoba: 118 osoba je kontakt oboljelih od covida-19, a 21 osoba koja je ušla u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U posljednja 24 sata je uzorkovano 20 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno 47 osoba oboljelo je od covid-19 infekcije. Aktivnih slučajeva oboljenja trenutno je 24.

Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena nijedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenje te mjere.

  • Brodsko-posavska – 0 novih
  • Virovitičko-podravska – 0 novih

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od covida-19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 19 osoba, čime je broj testiranih, na području VPŽ, od početka epidemije narastao na 1943. U (samo)izolaciji je 46 osoba, uključujući i trenutno 14-ero zaraženih. Podsjetimo, od početka epidemije covida-19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo koronavirusom. Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

  • Splitsko-dalmatinska – 13 novih

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 266 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 13 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju, i to iz Splita 8 osoba, iz Sinja 2 osobe, iz Solina 1 osoba, iz Gradca 1 osoba i iz Hrvaca 1 osoba.

Među novooboljelim osobama je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirana u SDŽ, piše Index.hr.

POREČ: NK Jadran pobjedom započeo pripremne utakmice

POREČ: NK Jadran pobjedom započeo pripremne utakmice

Policija i ovog vikenda najavljuje po cijeloj Istri pojačane kontrole

Policija i ovog vikenda najavljuje po cijeloj Istri pojačane kontrole