in

NAKON VELIKOG KVARA: HT objasnio što se dogodilo: “Učinit ćemo sve da se to ne ponovi”

GLASOVNE usluge u mobilnoj i fiksnoj mreži Hrvatskog telekoma (HT) u srijedu se nakon jučerašnjih poteškoća normalno odvijaju, zbog čega HT i dalje pojačano nadzire stanje u mrežama te će učiniti sve da se takvo što ne ponovi, ističu u srijedu iz HT-a.

Odgovarajući na upit Hine o trenutnom stanju u fiksnoj i mobilnoj mreži te uslugama nakon jučerašnjih problema s glasovnim uslugama, iz HT-a u srijedu ponovo ističu da je te poteškoće u utorak prouzročio tehnički kvar primijećen oko 10, a riješen oko 16 sati.

Prioritet u normalizaciji prometa bio je usmjeren na hitne službe, za koje je prve omogućeno nesmetano odvijanje telekomunikacijskog prometa, a potom je stabiliziran promet za poslovne i privatne korisnike.

“Promet je u potpunosti normaliziran u utorak kasno poslijepodne, a nastavili smo s intenzivnim monitoringom mreže koja je stabilna i nismo zabilježili pad kvalitete usluga. Manji dio korisnika imao je poteškoće i nakon stabilizacije prometa, no nakon resetiranja mobilnog uređaja i to je otklonjeno”, iznose iz HT-a.

Izvor Index.hr

NACIONALNI STOŽER: 213 novozaraženih na 6.592 testiranih, i dalje prednjače Zagreb i Splitsko-dalmatinska županija

IZGUBIO NADZOR: Teško ozlijeđen vozač teretnog vozila