in

NEVJEROJATAN SLUČAJ U SPLITU: Gospođu s koronavirusom vratili u Dom, a zdravu ostavili u bolnici

Ilustracija Jutarnji

Osoblje bolnice Križine prije nekoliko je dana zaraženu korisnicu Doma u Vukovarskoj iz bolnice vratila u Dom, dok su zdravu korisnicu Doma, bez zaraze koronavirusom ostavili na Križinama. Ovu informaciju potvrdilo je za Slobodnu Dalmaciju više neovisnih izvora iz KBC-a Split.

O čitavom slučaju upitali smo nadležne u Domu u Vukovarskoj, a u telefonskom razgovoru rečeno nam je da ne žele ništa komentirati niti govoriti o ‘zamjeni’ pacijentica ili o bilo čemu drugome, no informaciju je na današnoj konferenciji za medije Stožera Splitsko-dalmatinske županije potvrdioi ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović.

– To je točno, to se i dogodilo. Moramo znati da su moguće nesukladnosti u prijenosu informacija, pogotovo ako postoji komunikacija na više razina kao što se to ovdje događa i tako se dogodilo. Međutim, zahvaljujući našim standardnim operativnim postupcima koje imamo dogovorene zajedno s našim suradnjim ustanovama, a ovdje je to i Dom u Vukovarskoj, nije bilo nikakve štete. Žao mi je, ali sve se provelo i obavilo u najboljem redu.

Evo što se zapravo dogodilo prema svjedočenju izvora Jutarnjeg lista.

Proteklog tjedna dvije su korisnice, u isto vrijeme, iz Doma u Vukovarskoj ulici zbog sumnje na koronavirus prebačene na Križine te su obje smještene unutar respiratornog centra.

Obje su testirane, a nakon što su stigli njihovi nalazi pokazalo se kako je jedna od njih pozitivna na koronu, a druga pak negativna.

Ona s negativnim nalazima je stoga bila za otpust, a druga, s pozitivnim na koronavirus, trebala je ostati u bolnici.

Pacijentica otpuštena iz bolnice vraćena je u Dom, njeno otpusno pismo predano je nadležima u Domu, no onda je uslijedio pravi šok.

Pogledavši papire, osoblje Doma shvatilo je da ime na otpusnom pismu ne odgovara pacijentici vraćenoj iz bolnice i da je u Dom zapravo prebačena osoba zaražena koronavirusom.

Gospođu su vratili nazad na Križine, a zdravu korisnicu Doma, bez koronavirusa u Vukovarsku ulicu.

Kako doznajemo greška se na Križinama dogodila zbog njihovih prezimena. Naime, obje korisnice Doma u Vukovarskoj imaju isto prezime, što je vjerojatno i bio razlog koji je doveo do ove neugodne situacije.

– Mene stvarno čudi kako još ljudi nije u našoj županiji umrlo, aludira jedan od naših sugovornika, na već sada, kako tvrdi, pomalo nemoguće uvjete na Križinama, piše Jutarnji list.

Tuča poharala središnju Istru

Tuča poharala središnju Istru

ISTRA: Sportsko-rekreacijske djelatnosti zahtijevaju popuštanje mjera i ponovni početak rada

ISTRA: Sportsko-rekreacijske djelatnosti zahtijevaju popuštanje mjera i ponovni početak rada