in

NISMO VIŠE U “CRVENOM”: U Italiju možemo bez testa na Covid

Ilustracija

Prema informaciji koja se može pročitati na stranicama ministarstva vanjskih poslova Republike Italije, od danas državljani RH mogu u Italiju putovati bez testa na Covid-19, kojega su morali imati od 12. kolovoza, ukoliko su htjeli ući u tu zemlju.

Preciznije, da bi ušli u Italiju morali su iz Hrvatske donjeti test na COVID ne stariji od 72 sata ili su u Italiju mogli ući, ali su se morali i obavezati da će test za COVID napraviti u Italiji u roku od 24 sata od ulaska u tu zemlju.

Osim Hrvatske, s talijanske “crvene liste” su skinute Grčka i Malta, a na “crvenoj listi” je ostavljena Španjolska i pridodane su cijela Francuska (prije samo neke regije), Nizozemska, Belgija, Češka i Velika Britanija.

Službenu potvrdu ove informacije dobili smo i iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

– Uredbom Ministarstva zdravlja Talijanske Republike od 8. listopada 2020. godine, ukinuta je obveza testa za sve putnike koji iz Republike Hrvatske putuju u Italiju, objavila je Slobodna Dalmacija.

Podsjećamo, negativni Covid test za ulazak hrvatskih državljana u Italiju bio je obavezan od 14. kolovoza. Ako putujete u Italiju imajte na umu da morate nositi masku i na otvorenom jer se kazne kreću od 400 do vrtoglavih 1.000 eura!

NOVE MJERE idući tjedan: ‘Lockdown? Nikad ne reci nikad‘

NOVE MJERE idući tjedan: ‘Lockdown? Nikad ne reci nikad‘

POREČ: U ponedjeljak počinju deratizacija i dezinsekcija

POREČ: U ponedjeljak počinju deratizacija i dezinsekcija